Aparatura medicala moderna in noua locatie a Clinicii de Dermatologie din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Aparatura medicala moderna in noua locatie a Clinicii de Dermatologie din Timisoara
© TION: Aparatura medicala moderna in noua locatie a Clinicii de Dermatologie din Timisoara
Corpul nou de clădire care aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, de pe strada Daliei, din Complexul Studențesc, este funcțional din toate punctele de vedere. Acolo s-a mutat Dermatologia, din centrul Timișoarei, laboratorul de analize medicale, compartimentul de infecții nozocomiale și ambulatoriul, fosta Policlincă 3. O dată cu mutarea au venit și aparate medicale noi la secția de Dermatologie.

La sfârșitul anului 2015, lucrările la clădire au fost terminate și recepționate de către Primăria Timișoara.

„Funcționăm cu toate cabinetele, un program în care pe anumite specialități începe de dimineața de la 8 până la ora 20. Laboratorul este funcțional, ambulatoriul integrat cu cabinet de medicină internă, psihiatrie, de ortopedie, neurochirurgie, chirurgie plastică și generală, endocrinologie, dermatologie, cabinetul de stomatologie al ambulatoriului, cabinetele de planning familial și medicina muncii, neurologie, hematologie, boli infecțioase, pneumologie și practic, cu mici excepții, întreaga gamă a specialităților medicale este asigurată în ceea ce privește consultul în ambulator (policlinică), inclusiv chirurgie plastică”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Aparatura nouă de la Dermatologia de pe Daliei include și o cabină de fototerapie de ultimă generație, ecograf, cu posibilitatea prelucrării imaginii pe calculator. Cabina de fototerapie este utilă pentru bolile dermatologice, psoriazis și alte afecțiuni. Arată, practic, ca și o cabină de bronzat, verticală, și face parte din aparatele cu care a fost dotată Dermatologia odată cu mutarea în noul spațiu. Pacienții pot veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie, iar problemele de urgențe, dacă se duc la policlinică, vor fi tratate imediat.

În luna decembrie s-a terminat mutarea tuturor secțiilor în noua clădire, s-a achiziționat o parte din mobilier și urmează să mai fie achiziționată și aparatură performantă de dermatovenerologie, în continuare, cu finanțare de la Primăria Timișoara. Aproape 2 milioane de lei au fost dați pentru aparatură de la primărie, iar investiția în clădire, tot din fondurile primăriei, a fost de 2.500.000 euro. Clădirea are peste 5.000 de metri pătrați și este amenajată la standardele moderne actuale, asigurând cabinete de consultații și saloane pentru pacienți dotate cu grupuri sanitare individuale – 33 de metri pătrați are un salon cu trei paturi și grup sanitar individual.

La Spitalul Municipal Timișoara au loc 80.000 de consultații în ambulator într-un an, cu mențiunea că un pacient poate fi consultat de mai multe ori, de mai mulți medici.

„Sperăm într-un aflux mai mare de pacienți, ținând cont de poziția mai bună. Un cabinet este dotat și cu un ecograf de înaltă performanță. Se va continua achiziționarea de mobilier și de aparatură”, spune Mazilu.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Clinica de Dermatologie din Timisoara dispare de pe Marasesti

A fost inaugurat noul sediu al Clinicii de Dermatologie din Timisoara. Deocamdata sta gol

 

 

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor