Aparatura de 9 milioane de euro la Spitalul Judetean din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
3Comentarii
Aparatura de 9 milioane de euro la Spitalul Judetean din Timisoara
© TION - Aparatura de 9 milioane de euro la Spitalul Judetean din Timisoara
La Spitalul Judeţean din Timişoara va demara, în curând, modernizarea şi achiziţia de aparate medicale pentru Ambulatoriul de Specialitate. Se va investi mult în aparatură modernă, dar şi în unele spaţii care urmează să primească aceste aparate necesare actului medical.


Proiectul, demarat de Consiliul Judeean Timiş, va aduce în Spitalul Judeţean Timişoara aparate moderne în valoare de aproximativ 9 milioane de euro. Investiția finanțată din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa 3 DMI3.1, are o valoare totală 56.362.000 lei, cu termen de finalizare în luna decembrie 2015.

Zilele acestea, la Spitalul Judeţean Timişoara vor veni reprezentaţii Consiliului Judeţean Timiş pentru ca, împreună cu conducerea spitalului, să facă o ultimă inspecţie, să verifice fiecare spaţiu, ce aparatură este prevăzută, care spaţiu trebuie reabilitat. Sspitalul este în administrarea CJT.

La începutul lunii mai, cel mai probabil, se va face licitaţie pentru aparatură. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro, diferenţa dintre cele 9 milioane pentru aparatură şi valoarea totală a proiectului investindu-se în reparaţii.

„Toate secţiile care deservesc ambulatoriul de specialitate vor fi dotate cu aparatură nouă, de ultimă generaţie, care să corespundă necesităţilor pacienţilor şi cerinţelor medicale din 2015. Medicii şefi de secţie decid ce aparatură este necesară, fiecare pe specialitatea lui, se va achiziţiona un RMN, ecografe, astfel încât dotarea va fi de ultimă generaţie. O sumă de circa zece la sută din proiect este prevăzută pentru reparaţii şi renovări, astfel încât spaţiile care primesc aparatura să fie şi ele toate puse la punct înainte de a primi aparatura. Va fi un mare pas înainte privind dotarea cu aparatură. Aparatura va fi undeva peste 9 milioane de euro, sumă pe care spitalul era aproape imposibil să şi-o permită”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Se va achiziţiona un RMN, unităţi de tomografie computerizată, aparate de radiologie, cardiotopografe, ecografe pentru toate secţiile.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor