Aparate noi la Spitalul Judetean Timisoara pentru investigatii medicale. Nu au mai fost schimbate de 16 ani

De Adrian Panduru
4Comentarii
Aparate noi la Spitalul Judetean Timisoara pentru investigatii medicale. Nu au mai fost schimbate de 16 ani
© Tion: Aparate noi la Spitalul Judetean Timisoara pentru investigatii medicale
Un Computer Tomograf (CT) și un aparat de rezonanță magnetică (RMN) pentru examinarea pacienților au intrat în dotarea Spitalului Județean Timișoara. Aparatele au venit de la Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială.

Aparatele au fost montate în Spitalul Județean Timișoara și sunt funcționale de câteva săptămâni. Pe lângă RMN și Computer Tomograf a mai fost achiziționat, tot cu bani de la Banca Mondială, un PAX – un sistem de transmisie a datelor între aparatele de imagistică. La Spitalul Județean Timișoara nu s-au mai achiziționat astfel de aparate de 16 ani.

„În urmă cu 16 ani a fost prima și ultima mare achiziție de aparatură radiologică de înaltă performanță. Atunci s-au achiziționat zece unități de rezonanță magnetică, de 1 Tesla, câmp mai mic. În țări precum Franța, acest schimb tehnologic se face o dată la cinci ani. Am reușit să rezolvăm cazuistica din punct de vedere imagistic. Ne-ar mai trebui o unitate de rezonanță magnetică, ca să putem crește adresabilitatea pentru toate secțiile. Important pentru noi este pacientul critic, de urgență”, a spus doctorul Florin Bîrsășteanu, șeful compartimentul de Radiologie din Spitalul Județean Timișoara.

Computerul Tomograf a costat 120.000 euro plus TVA, RMN-ul 600.000 euro plus TVA, iar PAX -ul în jur de 30.000 de euro.

Procedurile pentru achiziția acestor echipamente s-au făcut pe vremea când actualul senator PSD Florian Bodog ocupa funcția de ministru al Sănătății. De altfel, Bodog a fost prezent joi la Spitalul Județean Timișoara pentru a vedea echipamentele „la lucru”.

„A fost achiziționată aparatură performantă pentru spitale județene la un preț corect. Am încercat să nu facem rabat de la calitate, să nu sărim calul în ceea ce privește echipamentele care se achiziționează. Mai sunt proiecte pregătite pentru pacienții Spitalului Județean Timișoara. Există în plan unul dintre centrele de arși, eu am lăsat toată partea de documentație”, a spus fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, la Timișoara.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat că administrația județeană (de care aparține spitalul județean din urbea de pe Bega), va investi în continuare în Sănătate.

În momentul de față, la Spitalul Județean Timișoara există trei CT-uri și RMN-ul cel nou. La unul dintre aparatele Computer Tomograf s-a ars tubul chiar joi, dar acesta va fi înlocuit în câteva zile.

„Noul echipament maximizează precizia diagnosticului. Aparatul de la Timișoara este unul dintre primele achiziționate din lotul de 24 cumpărate de Ministerul Sănătății cu bani de la Banca Mondială”, a spus doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor