Apa din Bega nu va mai fi sfintita de Boboteaza din cauza… comentariilor negative

De A. Strugariu
Reactualizat la:
34Comentarii
Apa din Bega nu va mai fi sfintita de Boboteaza din cauza… comentariilor negative
© TION: Apa din Bega nu va mai fi sfintita de Boboteaza din cauza... comentariilor negative
Nici anul acesta nu va mai fi oficiată slujba de Bobotează la principala uzină de apă din Timişoara, din Plopi, un ritual urmat cu sfinţenie de mai bine de un deceniu, până anul trecut, de Aquatim. Dacă în 2014 conducerea Aquatim afirma că tradiţia de la Staţia de tratare a apei nu a putut fi respectată „din motive organizatorice”, anul acesta reprezentanţii societăţii au recunoscut că s-a renunţat la obicei din cauza faptului că erau prea multe comentarii negative legate de apa sfinţită care ajunge la robinetele din casele timişorenilor…

Slujba de Bobotează era oficiată în cadru organizat, an de an, la Staţia de tratare a apei Bega, de pe strada Miriştei nr. 1 din Timişoara. De regulă, preotul Zaharia Pereş, de la Parohia ortodoxă din Plopi, era cel care sfinţea apa din Bega şi stația de tratare şi îi binecuvânta pe angajaţii Aquatim, în prezenţa conducerii societăţii şi a primarului.

Anul trecut s-a renunţat la slujba de sfinţire de la uzina de apă, reprezentanţii Aquatim invocând „motive organizatorice”.

Slujba de Bobotează nu se va mai ţine însă nici anul acesta la Staţia de tratare şi nu va mai fi sfinţită apa din Bega. Preotul va trece pe la Aquatim aşa cum trece pe la orice casă, în funcţie de cum are timp, marţi, de Bobotează, sau a doua zi, de Sf. Ion, spun reprezentanţii societăţii.

„Nu se mai sfinţeşte apa. Am vorbit cu cei de la biserică şi se va trece pe la uzină la fel cum se trece pe la orice casă, nu se mai merge pe fluxul tehnologic al apei. E cumva decizia celor de la biserică. La noi în fiecare an a venit părintele de la parohia de care ţinem noi, aşa cum se merge în orice casă se va veni şi la instituţia noastră. Cei de la biserica organizează această acţiune”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Reprezentanţii companiei recunosc că s-a renunţat la obicei şi din cauza faptului că erau foarte multe comentarii negative pe această temă.

„Nici anul trecut nu s-a mai organizat slujba de Bobotează în cadrul organizat la uzina de apă. Am hotărât de anul trecut să nu mai facem acest lucru tocmai pentru că reacţiile nu erau foarte pozitive. Noi făceam acest lucru în spiritul sărbătorii, dar erau foarte multe comentarii negative… Vor veni preoţii, dar nu se va mai merge pe fluxul tehnologic, să se sfinţească apă”, ne-au mai spus cei de la Aquatim.

 34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor