Angajatii TimPark si femeile de serviciu de la SDM scapa de taierile de salarii

De A.S.
2Comentarii
Angajatii TimPark si femeile de serviciu de la SDM scapa de taierile de salarii
Scandalul de la TimPark pare să se fi aplanat. Dacă săptămâna trecută angajaţii care se ocupă de gestionarea parcărilor din Timişoara, din cadrul societăţii Drumuri Municipale, au fost anunţaţi că li se va reduce programul de lucru şi le vor fi diminuate salariile timp de două luni, acum s-a renunţat la această măsură. Asta în cazul lor, pentru că hotărârea rămâne în continuare valabilă pentru salariaţii de la secţia de construcţii.

Decizia luată de Consiliul de Administraţie al societăţii Drumuri Municipale a iscat mari nemulţumiri în rândul angajaţilor provenind din fosta ADP, oamenii reclamând că au avut doar de pierdut după fuziunea celor două societăţi pentru că SDM era falimentară.

Conducerea SDM a motivat hotărârea prin faptul că în această perioadă nu se poate lucra în construcţii în condiţii normale şi, având în vedere situația economico-financiară a societății, este posibil ca salariaţii să beneficieze de măsuri de protecţie socială prin Casa Socială a Constructorilor. Astfel s-ar fi făcut o economie de circa 700.000 de lei pe lună, afirma şeful Serviciului Administrare Parcări, Ionel Ursu, pentru că societatea este membră a Casei Constructorilor şi remuneraţiile angajaţilor pot fi acoperite din fondul strâns până acum.

Se stabilise ca tuturor salariaților să li se reducă programul de lucru la 75% din ore, coroborat cu diminuarea cu același procent a salariului, alternativa fiind, potrivit conducerii SDM, trimiterea lor în şomaj pentru două luni.

Atât angajaţii de la TimPark, cât şi sindicatul din Primăria Timişoara şi din serviciile publice aflate în subordinea consiliului local au anunţat că nu sunt de acord cu hotărârea. Ulterior, s-a decis ca angajaţii de la TimPark – inspectorii şi oamenii de la ghişee, dar şi femeile de serviciu care aparţineau înainte tot de ADP, să fie exceptaţi.

„Ieri s-a hotărât în Consiliul de Administraţie al societăţii ca la TimPark să continue activitatea pe program normal, de 8 ore, fără diminuarea salarială. Este vorba de serviciul TimPark şi de femeile de serviciu care sunt la noi şi care deservesc primăria şi celelalte servicii din subordine. În total sunt aproximativ 100 de persoane din 350 câte sunt la Drumuri Municipale. Pentru ceilalţi angajaţi se va apela la ajutorul de la Casa Constructorilor. Partea mare o reprezintă construcţiile, secţia de construcţii”, a declarat, pentru www.tion.ro, şeful Serviciului Administrare Parcări din cadrul SDM, Ionel Ursu.

Conflictul a fost aplanat, spune viceprimarul Dan Diaconu, edilul afirmând că doar cei care lucrează în construcţii la Drumuri Municipale vor fi obligaţi să se conformeze decizei, nu şi cei care se ocupă de administrarea parcărilor.

„Sunt activităţi diferite, iar Casa Constructorilor se referă la constructori în general. Partea de construcţii se va conforma deciziei de reducere a programului, pentru că ne aflăm în perioada de iarnă, sunt suspendate şantierele, nu se pot realiza venituri. E absolut normal. TimParkul nu se încadrează în zona de construcţii ca activitate”, a concluzionat Diaconu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor