Angajatii Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara isi primesc banii de salariu cu intarziere

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Angajatii Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara isi primesc banii de salariu cu intarziere
© TION: Angajatii Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara isi primesc banii de salariu cu intarziere
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a efectuat, în cursul zilei de miercuri, 21 octombrie, plăţile aferente lunii septembrie pentru serviciile medicale efectuate de unităţile sanitare cu paturi din judeţ. Asta înseamnă că angajaţii de la spitalele din Timişoara care nu şi-au primit încă banii de salariu îi vor primi. O situaţie de criză s-a înregistrat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, unde sindicatul a amenințat cu greva.

La Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș angajaţii unităţii medicale nu şi-au primit banii din 15 octombrie pentru că serviciile medicale ale spitalului nu au fost validate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, implicit, plătite. Sindicatul spitalului era hotărât să declanşeze acţiuni de protest pentru ca personalul medical să-şi primească salariile. Acum, situaţia s-a deblocat, serviciile au fost validate în urmă cu două zile şi CJAS a efectuat plata acestor servicii. Asta înseamnă că joi, 22 octombrie, le va intra angajaţilor salariul pe carduri, după cum spun reprezentanţii spitalului. Astfel, pentru perioada ianuarie-septembrie 2015, CJAS Timiş a efectuat plăţi la spitale în valoare de aproximativ 295.372,92 lei.

Pentru luna septembrie spitalele au primit, în funcţie de serviciile efectuate, suma totală de 26.323.672 lei, după cum urmează:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara 7.234.112 lei

Spitalul Clinic Municipal 5.930,072 lei

Institutul de Boli Cardiovasculare 1.777.811 lei

Spitalul Victor Babeş Timişoara 1.195.311 lei

Practic, se plătesc salariile la Spitalul Victor Babeş, pentru că la alte unităţi sanitare cu paturi, spre exemplu la Spitalul Judeţean Timişoara, au existat fonduri de rezervă, iar angajaţii şi-au luat salariul în în ziua în care era programat, respectiv 15 octombrie.

Alte articole pe aceeași temă:

Banii sau greva! Angajatii Spitalului de Boli Infectioase Timisoara nu si-au primit salariile

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !