Anchete la Primaria Timisoara, legate de cum s-au pierdut cladirile in favoarea clanurilor

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Anchete la Primaria Timisoara, legate de cum s-au pierdut cladirile in favoarea clanurilor
Dacă până acum primarul Timişoarei, Nicolae Robu, afirma că nu este interesat să dezgroape trecutul, acum edilul vorbeşte despre anchete legate de modul în care un număr important de clădiri din oraş a ajuns, după Revoluţie, „în posesia unor clanuri”. Anchete anunţate, înaintea sa, de viceprimarul Traian Stoia, pe care Robu îl acuză că a pus în pericol buna desfăşurare a acestor acţiuni.

„Recent, mi-am făcut cunoscută public opinia că, în Timişoara, un număr important de clădiri importante, publice şi private, situate mai ales în zonele centrale, au ajuns în posesia unor clanuri, în maniere suspecte. Am afirmat că, după toate aparenţele, acest lucru s-a întâmplat în stil mafiot, prin cârdăşii între beneficiari şi persoane importante din diverse instituţii ale statului şi administraţiei publice locale: Oficiul de Carte Funciară, Notariate, Instanţe judiciare, Poliţie, Primărie, etc. Am mai spus că Primăria Municipiului Timişoara cooperează în prezent cu instituţii abilitate ale statului în încercarea de a face lumină în această speţă, de a-i identifica pe vinovaţi şi de a face ca ei să fie pedepsiţi, respectiv de a asigura recuperarea a cât mai mult cu putinţă din prejudiciul cauzat municipiului Timişoara”, a afirmat Robu.

Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că viceprimarul Traian Stoia a vorbit public despre aceste anchete şi i-a cerut să înceteze cu „dezvăluirile neavenite”, afirmând că „fumigenele populiste mediatice pot împieta asupra bunului mers al anchetelor”.
„După cum este cunoscut, o anchetă trebuie să se desfăşoare sub semnul discreţiei, pentru a nu li se facilita celor anchetaţi posibilităţi de contracarare a demersurilor derulate cu privire la ei. În ceea ce mă priveşte, ca om responsabil, care doreşte cu adevărat reuşita anchetelor (…) am păstrat cu sfinţenie confidenţialitatea. Din păcate, nu acelaşi lucru îl pot spune despre dl. Viceprimar Traian Stoia, care, în pofida atenţionărilor mele, de fiecare dată când afla ce se anchetează şi cum stau lucrurile, organiza conferinţe de presă şi făcea totul public, prezentând informaţiile obţinute de la anchetatori drept mari descoperiri personale”, a adăugat Robu.

Edilul le-a solicitat public instituţiilor statului, la fel cum făcuse anterior şi Stoia, să investigheze modul în care s-au pierdut mai multe imobile din oraş.
„Cer public instituţiilor abilitate ale statului român să investigheze cu profesionalism şi bună credinţă, măcar acum, în ceasul al 12-lea, tot ce s-a întâmplat în municipiul Timişoara în toţi aceşti ani scurşi de la Revoluţie până în prezent (…) Aduc toate asigurările timişorenilor că atâta vreme cât voi fi Primar al Timişoarei, îi voi servi numai şi numai pe ei şi că niciun clan – nici de rromi, şi nici de români (!!!) sau de alte etnii sau combinaţii de etnii – nu va jefui Timişoara aşa cum au jefuit-o din 1990 încoace!”, a conchis Robu.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor