ANAF: Majoritatea bogatasilor cu averi nejustificate se incadreaza in limita 1 – 5 milioane de lei

De Marcel Hoster
7Comentarii
ANAF: Majoritatea bogatasilor cu averi nejustificate se incadreaza in limita 1 – 5 milioane de lei
© ANAF: Majoritatea bogatasilor cu averi nejustificate se incadreaza in limita 1 – 5 milioane de lei (foto: arhiva)
Cea mai mare parte a românilor consideraţi cu risc fiscal și găsiții cu averi nejustificate se încadrează în plaja 1 – 5 milioane de lei, anunță reprezentanții ANAF, în timp ce 18 persoane au reuşit să ţină ascunse de fisc averi cu valoarea de peste 20 de milioane de lei.

Încep să apară primele rezultate ale verificărilor inspectorilor ANAF. Un număr de 118 dosare ale unor persoane fizice cu averi nejustificate între 1 şi 5 milioane lei au fost constatate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. De asemenea, în alte 48 de cazuri au fost stabilite averi cuprinse între 5-10 milioane lei ce nu ar putea fi justificate.

La 35 persoane fizice averile nejustificate ar fi cuprinse între 10-20 milioane lei, iar 18 contribuabili trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei, a anunţat ANAF, în urma analizării primelor 313 persoane selectate pentru verificări fiscale prealabile documentare.

Aceste persoane trebuie să aducă justificări pentru diferenţa între alocările de fonduri precum cheltuieli, constituiri de depozite sau investiţii dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile, şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă.

Cei de la ANAF au căutat bogătaşii cu averi nejustificate printre rudele celor care au tot asemenea averi nejustificate, dar mai mari.

„Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranşele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale”, se arată într-un comunicat ANAF.

Dacă din informaţiile deţinute în urma verificărilor, organul fiscal identifică existenţa în listă a unor persoane care au calitatea de soţ/soţie, rude sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, elaborarea propunerilor se face concomitent pentru toate aceste persoane.

Vă reamintim că din judeţul Timiş sunt verificate opt din cele 313 dosare stabilite la nivel naţional.

Articole pe aceeași temă:

ANAF controleaza averile marilor bogatasi din Timis

ANAF verifica modul in care si-au dobandit averile opt persoane din Timis7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor