Alternativa de weekend: centru interactiv pentru turisti la Baile Herculane

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Alternativa de weekend: centru interactiv pentru turisti la Baile Herculane
© Alternativa de weekend: centru interactiv pentru turisti la Baile Herculane
Vizitatori obişnuiţi ai staţiunii Băile Herculane, turiştii timişoreni vor avea acum la dispoziţie noi modalităţi de a-şi petrece timpul aici. De la ”scos reuma”, ocupaţia practicată în general în concediul din această localitate din județul Caraș-Severin, cei dornici şi capabili vor putea lua la pas traseele care străbat parcul naţional Domogled – Valea Cernei, din jurul Băilor Herculane. Noul Centru de Vizitare interactiv, ridicat cu bani europeni de Romsilva, stă la dispoziția turiștilor cu o mulțime de informații utile și interesante despre această zonă superbă.

Deși stațiunea Băile Herculane este frecventată de foarte mulți turiști, zonele superbe din împrejur – parcul naţional Domogled – Valea Cernei – nu le sunt la fel de cunoscute celor care își fac concediul aici.

Administrat de Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva, parcul oferă acum celor interesaţi posibilităţi mult mai multe de a vizita zona. Aceasta, în urma unui proiect european în valoare de 9 milioane de lei, din care 3 milioane au fost investiți într-un nou Centru de Vizitare, care va ajuta la informarea turiştilor asupra frumuseţilor acestui parc, dar şi asupra tradiţiilor zonei.

Noul centru este funcţional din această săptămână, iar toţi turiştii pot apela la serviciile acestuia, ei vor primi din partea angajaţilor administraţiei parcului hărţi cu traseele turistice existente. Va urma un nou proiect, adiacent, prin care în parc vor fi instalate indicatoare cu aceste trasee.

Noul centru este în sine un obiectiv interesant de vizitat. Situat la ieşirea din Herculane, pe drumul spre Baia de Aramă, sediul centrului este ridicat pe trei niveluri, fiecare prezentând câte o componentă a parcului.

„Clădirea este ridicată pe trei niveluri. La demisol a fost realizată o prezentare a lumii peşterilor din parc. Aici a fost realizată şi o machetă a întregului parc, machetă care este vizibilă şi de la celelalte etaje superioare. La parter sunt prezentate elemente care prezintă flora şi fauna din regiune. La etaj este amenajat un spațiu destinat prezentării comunităţii, a tradiţiilor, şi aceste tradiţii fac parte din acest parc”, a declarat Ioan Gaşpar, directorul Administraţiei Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei.

Administrarea parcului aparţine celor de la Romsilva. Instituţia deţine în administrare mai multe astfel de zone protejate, iar şase dintre acestea au deja un asemenea centru de informare.

„Am realizat şase asemenea centre în întreaga ţară. Turiştii care vin aici sunt informaţi despre ce vor găsi în acea zonă protejată, li se prezintă traseele turistice existente. Turiştii vor găsi întotdeauna aici pe cineva care să le furnizeze informaţiile necesare vizitării. Vom continua acest proiect, în continuare vom solicita obţinerea de noi fonduri cu care să realizăm indicatoare de marcare pe fiecare dintre cele 11 trasee turistice din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei”, a declarat timişoreanul Adam Crăciunescu, directorul Romsilva.

Noul centru este binevenit pentru întreaga zonă, va oferi o serie de alternative de petrecere a timpului liber pentru turişti. Ei vor avea acum posibilitatea să exploreze parcul naţional, să descopere frumuseţea acestuia şi să nu fie limitaţi doar la vizita exclusiv Băile Herculane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor