Alo! Tata! Ziua Tatalui se sarbatoreste la Timisoara cu fotbal de strada, atelier de tamplarie si alte activitati

De Adrian Panduru
1Comentariu
Alo! Tata! Ziua Tatalui se sarbatoreste la Timisoara cu fotbal de strada, atelier de tamplarie si alte activitati
© TION: Alo! Tata! Ziua Tatalui se sarbatoreste la Timisoara cu fotbal de strada, atelier de tamplarie si alte activitati
Asociația Bărbaților Creștini din România împreună cu diverși colaboratori și susținători lansează campania națională „Alo! Tata! – Orice copil își dorește un tată stabil!”, cu ocazia sărbătoririi Zilei Tatălui în România.

Duminică, 10 mai 2015, se va lansa această campanie la Timişoara. Lansarea este marcată de un program special de Ziua Tatălui, organizat în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timișoara, între orele 10 și 18. Tații prezenți vor avea oportunitatea să se implice alături de copiii lor în diferite activități sportive, distractive, precum și să participe la ateliere de lucru manual, cursă cu obstacole, teatru de păpuși, concursuri, fotbal de stradă, atelier de olărit, tâmplărie, instalații, graffiti pe tema zilei — cu Flaviu Roua, mașina prieteniei – cu peste 30 de jocuri diverse, recitale muzicale de diverse genuri și karaoke.

Admiratorii de autovehicule vor putea admira mașinile speciale din cadrul serviciilor de Pompieri, Salvare și Tubulara 4×4, cât și „Zorro”, un off-roader de excepție construit de către baieții de la Centrul Educativ Buziaș, din piese abandonate la Remat. De asemenea, pe parcursul zilei, o echipă de cercetători din cadrul UVT, Facultatea de Sociologie vor solicita participanții la eveniment să participe la realizarea unui sondaj asupra percepției rolului tatălui în familia și societatea românească contemporană.

Evenimentul, numit „Alo! Tata! E ziua ta!” se află la prima ediție și are ca scop conștientizarea opiniei publice cu privire la responsabilitățile unui tată și impactul acestuia în creșterea, dezvoltarea și formarea armonioasă a copilului său.

„Evaluările știintifice și de teren ale asistenților sociali au descoperit că în familiile lipsite de prezența tatălui copiii devin vulnerabili social, sunt predispusi la comportamente deviante si au o stimă de sine scăzută” declară conf. univ. dr. Cosmin Goian, director Departament Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara.

Campania își propune ca anul viitor evenimentul de la Timișoara să fie implementat și în alte localități din România. În acest scop se va lansa o pagină de internet (www.alotata.ro) pentru “ambasadorii“ „Alo! Tata!” care va servi ca platformă de resurse legate de rolul tatălui în familie și societate: articole, idei de jocuri și activități, concursuri, calendar de evenimente, clubul taților – Tați la cafea, club ce va debuta în data de 23 Mai între orele 10—12, tot la Parcul Copiilor.

Evenimentul „Alo! Tata! – Orice copil își dorește un tată stabil!” beneficiază de sprijinul Primăriei Timișoara, Departamentul de Asistență Socială a Universității de Vest, Penitenciarul Timișoara, Inspectoratul pentru situații de urgență Banat, organizația Eliberare, Centrul de cultură și artă al județului Timiș, Asociația Alo! Copii, și alte ONG-uri din Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor