Alesii reclama: Observatorul Astronomic – in paragina in loc sa fie un punct de atractie

De A. Strugariu
Reactualizat la:
13Comentarii
Alesii reclama: Observatorul Astronomic – in paragina in loc sa fie un punct de atractie
© TION - Observatorul Astronomic - in paragina
O problemă care i-a fost semnalată zilele trecute primarului Nicolae Robu de către consilierul local Romaniţa Jumanca se referă la starea în care se află Observatorul Astronomic din Timişoara. Se reclamă faptul că obiectivul nu este întreţinut corespunzător. Robu spune că Observatorul nu ţine de primărie, ci de Academia Română, şi că solicitările municipalităţii de a-l prelua în administrare pentru a-l întreţine şi pune în valoare au rămas fără răspuns…

Problema Observatorului Astronomic din Piaţa Axente Sever i-a fost sesizată zilele trecute primarului. Consilierul local Romaniţa Jumanca a reclamat faptul că în zonă se adună periodic gunoaie şi se intervine doar din când în când pentru salubrizare, obiectivul respectiv fiind practic lăsat în paragină în loc să fie exploatat din punct de vedere educativ şi turistic.

Vorbesc în numele locuitorilor din zona Elisabetin, care au un of. Oful nostru se numeşte Observatorul Astronomic. Aş vrea să ştiu care este situaţia acestuia, ce demersuri s-au făcut, ştiu că nu aparţine primăriei, dar încetul cu încetul devine un focar de infecţie. În loc să avem un punct educativ, un viitor punct turistic, ne confruntăm cu o mizerie ce în curând va fi de nedescris”, a afirmat Jumanca.

Primarul Nicolae Robu spune că s-a mai intervenit în zona respectivă, deşi obiectivul nu aparţine Primăriei Timişoara, ba chiar că municipalitatea ar fi dispusă să preia în administrare Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic, din păcate, nu este al nostru, este al Academiei Române. Academia Română nu are resurse, nu are capacitatea să se ocupe de el, este un loc în paragină. Noi am intervenit anul trecut cu muncă voluntară, să asanăm zona, şi am făcut diligenţe pentru a-l transfera în administrarea noastră, nu în proprietate neapărat, dar să ne fie transferat în administrare, ca să putem să ne ocupăm de el… Am discutat cu dl academician Otiman (Ion Păun Otiman, preşedintele Filialei Timişoara), dânsul este constructiv, este pozitiv, dar nu dânsul decide… Ar putea fi un obiectiv de mare atractivitate, am mai investi în el, să-l aducem tehnologic la zi. Un oraş cu un observator astronomic foloseşte din plin obiectivul respectiv”, a declarat Robu.

Reprezentanţii municipalităţii spun însă că, deşi s-au făcut mai multe adrese oficiale prin care Primăria Timişoara a solicitat ca Observatorul Astronomic să fie transferat în administrarea sa, nu s-a primit până acum niciun răspuns din partea Academiei Române. Cert este că și primăria are obiectivele ei care stau în paragină, cum ar fi Turnul de Apă din Iosefin, a cărui punere în valoare se amână de la an la an…13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor