Alesii dau bani pe studii pentru calea ferata Timisoara-Szeged

De Delia S. Barbu
Bani de studiu pentru caile ferate Timisoara-Szeged
Bani de studiu pentru caile ferate Timisoara-Szeged
Aleşii judeţeni au aprobat joi un proiect de hotărâre care se referă la prefinanţarea de către Consiliul Judeţean Timiş (CJT) a elaborării studiului de pre-fezabilitate pentru calea ferată Timişoara-Szeged prin acordarea către Societatea de Utilitate Publică – DKMT a sumei de 300.000 de euro în 2012.

Din punctul de vedere al dezvoltării euroregionale e un proiect dintre cele mai importante, s-a afirmat joi în plenul CJT, iar consilierii judeţeni au votat pentru el. Suma de 300.000 de euro va fi cuprinsă în bugetul judeţului Timiş pe 2012 şi se va acorda în condiţiile în care Adunarea Generală a judeţului Csongrad va adopta o hotărâre similară pentru pre-finanţarea proiectului.

Agenţia de Dezvoltare Euroregională DKMT, societate de utilitate publică cu răspundere limitată, în parteneriat cu CJT, a depus cerere de finanţare în 2010 pentru un proiect privind realizarea studiului de pre-fezabilitate pentru revitalizarea căii ferate Timişoara-Szeged, pe Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2077-2013. Proiectul a fost evaluat pozitiv şi a obţinut finanţare.

„E o idee foarte bună ce va contribui la dezvoltarea euroregiunii, dar trebuie să ştiţi că banii pe care îi vom da noi anul viitor nu se vor întoarce înapoi chiar în şase luni, ci ar putea fi mai târziu”, a precizat consilierul judeţean Viorel Coifan.

Un alt ales, Viorel Matei, a dorit să ştie care va fi traseul acestei linii de cale ferată. „Timişoara-Cenad-Szeged este traseul. E un proiect câştigat, dar nu se ştie când va fi funcţională această rută pe calea ferată”, a precizat preşedintele CJT , Constantin Ostaficiuc.

  0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor