Alesii au decis: mii de garaje din Timisoara vor fi demolate

De A.S.
35Comentarii
Alesii au decis: mii de garaje din Timisoara vor fi demolate
Consiliul Local Timişoara a adoptat, joi, o hotărâre care prevede desfiinţarea tuturor garajelor neintabulate sau ridicate fără autorizaţie de construire pe terenul primăriei şi al statului. Hotărârea face referire la câteva mii de garaje care ar urma să fie demolate. Totodată, s-a interzis amplasarea de noi garaje pe domeniul public.

Potrivit noii hotărâri, care a fost adoptată în şedinţa extraordinară de consiliu local de joi, se vor desfiinţa garajele neintabulate şi executate fără autorizaţie de construire, amplasate pe terenul Municipiului Timişoara şi terenul Statului Român.
„În perioada ianuarie-aprilie 2010, Direcţia Urbanism a inventariat garajele situate pe terenul Municipiului Timişoara sau pe terenul Statului Român. S-au inventariat un număr total de 8.545 garaje, din care autorizate un număr de 5.087, fără autorizaţie de construire un număr de 2.605 şi 820 din tablă. Acolo unde erau întrunite condiţiile de intrare în legalitate, proprietarii garajelor au fost somaţi să intre în legalitate în termen de 6 luni. În perioada mai 2010-septembrie 2013 s-au eliberat 126 de autorizaţii de construire pentru legalizarea garajelor somate. Termenul în care erau somaţi să intre în legalitate proprietarii garajelor amplasate pe domeniul Municipiului Timişoara şi a Statului Român a expirat”, au explicat reprezentanţii primăriei în referatul proiectului de hotărâre care a fost aprobat joi. De asemenea, aleşii au stabilit să interzică amplasarea de noi garaje pe domeniul public.

Un consilier local, Andrei Petrişor, a solicitat, în plen, să se stabilească un termen, de exemplu până în primăvară, pentru desfiinţarea acestor garaje, având în vedere că urmează iarna. Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că nu se va interveni în toiul iernii. Un alt ales, Adrian Orza, a întrebat ce se va întâmpla cu spaţiile respective şi dacă nu ar fi mai bine ca primăria să meargă sincronizat, mai exact ca garajele să fie demolate în momentul în care există anumite proiecte concrete vizând acele terenuri.

„Este un proiect important pentru că mereu vin solicitări, ba de construire de noi garaje, ba de intrare în legalitate a unor garaje deja construite. Şi nu cred că este corect nici să mai construim garaje şi nici să le legalizăm (…) Desfiinţarea se face prin dispoziţia primarului. Primarul nu o să emită dispoziţii lăsând paragină acolo, doar când suntem pregătiţi să facem ceva. Primăria intenţionează să facă amenajări – locuri de parcare, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, de la caz la caz. Hotărârea asigură cadrul ca să putem acţiona. Eu propun să rămână aşa (…) Nu există fixat un termen în care să se producă demolarea. De la caz la caz se va întâmpla. Nu vrem să se mai intre în legalitate, a fost o greşeală că s-au tot lungit perioadele în care s-au acordat şanse de intrare în legalitate. Nu ne atingem de garajele care au fost făcute cu respectarea legii, deocamdată acţionăm asupra acelor garaje care au fost făcute fără autorizaţie şi vom acţiona asupra celor 90 de garaje care aparţin primăriei şi pe care vrem să le desfiinţăm”, a declarat Robu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat fără să mai existe vreun amendament.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor