Alerta de cutremur in Vrancea, pe Iphone: afli de seism, in Timişoara, cu un minut inainte!

Reactualizat la:
Alerta de cutremur in Vrancea, pe Iphone: afli de seism, in Timişoara, cu un minut inainte!
Ai un iPhone, poţi să afli dinainte când vine cutremurul! A fost lansata prima aplicaţie de avertizare seismică pe Iphone – “Alertă Cutremur Vrancea”: posesorii unui asemenea telefon pot fi informaţi despre producerea unui cutremur de peste 4,8 grade în Vrancea cu 30 de secunde înainte ca acesta să zguduie Bucureştiului, iar cei din Timişoara au un timp de reacţie de circa un minut. Următorul pas: dezvoltarea aplicaţiei pe platforma Android, pe care sunt multe telefoane, până în primăvara lui 2012!

Institutul Român de Seismologie Aplicată şi App&Go au lansat aplicaţia de avertizare seismică Alertă Cutremur Vrancea pe iPhone. Noul serviciul pe Iphone vine ca o actualizare a sistemelor de avertizare deja existente şi implementate de Institutul Român de Seismologie Aplicată: pager (avertizor individual şi colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe internet, precizează Mediafax.

IRSA deţine brevetul de invenţie pentru “Sistemul de avertizare şi informare seismică”. De acum, acest sistem poate fi accesibil şi pe dispozitivele Iphone. “Este cea mai eficientă formă de avertizare seismică, datorită conectivităţii de 24/7 la sistemul IRSA, permiţând utilizatorilor să ia la cunoştinţă despre apropierea iminentă a undei de şoc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter”, spune Adrian Stanescu, Managing Partner App&Go Mobile. Nu e nicio minune: aplicatia “Alertă Cutremur Vrancea” avertizează în timp real ca s-a produs cutremurul, iar undele seismice au nevoie de câteva secunde să ajungă să scuture un oraş sau altul aflat la o distanţă oarecare de epicentru!

Serviciul de avertizare seismică “Alertă Cutremur Vrancea” se găseşte pe Appstore şi funcţionează pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

O funcţie suplimentară a aplicaţiei “Alertă Cutremur Vrancea” este Semaforul Seismic, un instrument care indică probabilitatea de producere a unui cutremur în zona Vrancea. Semaforul Seismic funcţionează tot pe baza unui abonament lunar, în valoare de 4,99 euro, sau a unui abonament anual de 49,99 euro.

 “Obiectivul principal al acestui serviciu este să protejeze vieţile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care ei îl posedă. Am lansat acest serviciu pe iPhone şi urmează să îl lansăm şi pe platforma de Android până în mai 2012”, a declarat Adrian Stanescu, Managing Partner al App&Go Mobile.

 Compania dezvoltatoare estimează că aplicaţia de avertizare seismică “Alertă Cutremur Vrancea” va avea, până la sfârşitul anului 2012, în jur de 10.000 de utilizatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor