Alergati si donati pentru persoane cu dizabilitati din Timisoara. Au nevoie de ajutor pentru a nu trai izolate

De Adrian Panduru
1Comentariu
Alergati si donati pentru persoane cu dizabilitati din Timisoara. Au nevoie de ajutor pentru a nu trai izolate
© Tion: Alergati si donati pentru persoane cu dizabilitati din Timisoara
Puteți alerga sau puteți dona pentru a ajuta persoane cu dizabilități din Timișoara. Proiectul asociației Ceva de Spus din Timișoara poate fi susținut la Timotion, evenimentul de alergare caritabil care va avea loc în urbea de pe Bega în această primăvară, prin intermediul căruia se pot susține mai multe proiecte. Cei care aleargă susțin proiectele prin plata taxei de participare, dar se poate și dona direct, fără să alergați în cursă.

Puteți susține proiectul asociației Ceva de Spus din Timișoara, alergând sau donând. Prin proiectul „Viață în comunitate”, reprezentanții Ceva de Spus își propun să strângă fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciliu și în comunitate pentru persoanele cu dizabilități. Unii au nevoie de însoțire din punctul A în punctul B, alții au nevoie de ajutor în locuința proprie trăind singuri (curățenie, gătit câteva ore pe săptămână). Sunt persoane cu dizabilități care ies din casă rar, deoarece nu are cine să îi sprijine să facă acest lucru.

Cei aproximativ 40 de membri Ceva de Spus vor primi serviciile la domiciliu și în comunitate de care au nevoie. După ce sunt identificate nevoile fiecăruia se va face un plan și o listă de servicii necesare pentru fiecare beneficiar. 40 de persoane vor primi servicii la domiciliu/în comunitate conform nevoilor lor, dacă cei de la Ceva de Spus reușesc să strângă suma necesară.

Îi puteți ajuta donând.

Timotion va avea loc în 22 aprilie.

„Este nevoie de acest proiect deoarece nevoile elementare ale membrilor Asociației nu pot fi satisfăcute întotdeauna pe bază doar de voluntariat. În cazul unei scrântiri banale de gleznă o colegă a noastră nu a mâncat toată ziua pentru că nu se putea deplasa prin casă și locuiește singură. Avem colegi cu dizabilități fizice severe care în cazul unor urgențe medicale ale părinților rămân singuri în casă fără niciun sprijin zile întregi. O altă colegă nevăzătoare are nevoie să-și facă perfuzii lunar, dar dacă nu merge cineva cu ea la spital nu o bagă nimeni în seamă cu orele, ne văzând nici nu poate aborda doctorii sau asistentele. Și acestea sunt câteva exemple banale, dar care chiar pot pune în pericol viețile lor. Banii pe care îi vom aduna, împreună cu alte fonduri, dorim să-i folosim pentru a asigura serviciile de bază de care au nevoie membrii Ceva de Spus”, transmit cei de la Ceva de Spus.

Suma pe care cei de la Ceva de Spus vor să o strângă la Timotion pentru servicii la domiciliu, respectiv în comunitate, este de 14.280 lei.

„Ne dorim ca toate persoanele să aibă o viață cât se poate de echilibrată și obișnuită, de aceea este foarte important ca membrii noștri și nu numai să simtă cu adevărat că trăiesc în comunitate și nu izolați între pereții blocului”, transmit reprezentanții asociației Ceva de Spus.

Asociația Ceva de Spus este singura organizație de auto-reprezentare din România care are ca membri (inclusiv în conducere) persoane cu dizabilități fizice și intelectuale. Asociația este alcătuită exclusiv din persoane cu dizabilități.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor