Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania vor folosi o baza de date unica

De Marcel Hoster
Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania vor folosi o baza de date unica
Toate cele 42 de Agenţii Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România au acum acces la o bază de date comună care cuprinde toate persoanele incluse în sistemul de specialitate. Acesta este funcţional din luna septembrie şi poartă numele de Cardul Profesional European 2.

Noul sistem va eficientiza munca personalului SPO şi a agenţilor economici, furnizând servicii personalizate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. De exemplu, AJOFM Timiş va putea vedea dacă o anumită persoană verificată este în baza de date a agenţiei, de exemplu, din Galaţi.

În prezent, sistemul informatic Card2 este utilizat de toate structurile teritoriale, în această etapă lucrându-se în paralel cu vechiul sistem, în vederea monitorizării funcţionalităţilor. Cardul Profesional European 2 asigură o bază de date unică, fiind un instrument de lucru inovativ, cu aplicabilitate unitară în cadrul tuturor structurilor Serviciului Public de Ocupare, spun reprezentanții AJOFM.

Proiectul strategic Cardul Profesional European 2 — instrument inovativ de modemizare şi eficientizare a activităţii SPO” este derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !