Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara

De S.P.D.
Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara
Două festivaluri – Antagon și AccesArt, balet și operă, Peer Gynt, o premieră la teatru, un spectacol de dans indian și o expoziție cu ușile comunismului: agenda de weekend dă pe dinafară de plină și de bine pentru consumatorii de cultură din Timișoara.

Organizată de Fundația Rubin, cea de-a șaptea ediţie a Festivalului AccesART are tema „Prezent continuu” și se va desfășura de vineri, 6 iunie, până duminică, 8 iunie, în Parcul Botanic, zilnic între orele 14-23. Peste 70 de artiști plastici, 10 concerte, 8 expoziţii, 30 de ateliere de creație (pictură plain-air, action painting, machetare, atelierul de supereroi, linogravură, stickere), concerte, spectacole de teatru: aceasta este ”rețeta” evenimentului. Accesul publicului la întreg programul festivalului este liber.

În cadrul Festivalului Teatrului Independent ”Antagon”, vineri, 6 iunie, Doctor’s Studio din București prezintă ”Colibri”, de Garret Jon Groenveld, cu Daniel Popa, Laurențiu Bănescu, regia Florin Piersic Jr., la Auăleu Teatru, de la ora 19 (intrarea: 20 de lei). Electric Theatre din Timișoara vine cu ”Romania Free Country”, de Mihaela Lichiardopol, după Texte Scurte de Matei Vișniec, cu Iza Berger, Alina Chelba, Anastasia Nasco, Andreea Hulughiuc, Nicolae Pârvulescu, Călin Stanciu Jr. și Bogdan Spiridon, de la ora 19 (intrarea 20 de lei).

Sâmbătă, 7 iunie, Teatru Fix din Iași vine cu ”Pietre în buzunar”, de Marie Jones, cu Mihai Pintilei-Jabeniţan, Ştefan Cătălin Mîndru, Alin Ştefan Prodan, regia: Ovidiu Caiță, la Auăleu Teatru, de la ora 19 (intrarea 20 de lei). Un teatru din București vine cu ”Cel mai frumos roman din lume”, de Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, regia: Alexandra Penciuc, la Electric Theatre de la ora 19 (intrarea: 20 de lei), Doctor’s Studio din București prezintă ”Monoloagele vecinului”, de și cu Laurențiu, la e-spres-oh (mansardă), de la ora 19 (intrarea: 20 lei), Daniel Popa aduce ”In debt we art”, un film documentar, la Electric Theatre de la ora 21 (intrarea liberă).

Duminică, 8 iunie, Unteatru din București vine cu ”Blackbird” de David Harrower, cu Florina Gleznea și Constantin Cojocaru, regia: Andrei și Andreea Grosu, la Electric Theatre, de la ora 19 (biletul: 20 de lei), Auăleu Teatru vine cu ”Circus Mundi”, de Brigada Artistică de la Auăleu Teatru, cu Marian Pîrvulescu, Ioan Codrea, Armand Iftode, Costin Bleotu, Victor Dragoș, Christine Cizmas, Andrea Wolfer, Ovidiu Mihăiță și alții, în Foișorul din Parcul Botanic de la ora 22 (intrarea liberă).

La Galeria 8 din incinta Memorialului Revoluției (str. Oituz Nr.2B), vineri, 6 iunie 2014, de la ora 18, va avea loc vernisajul expoziţiei ”89 din Uşă”/un Proiect de artă şi memorie al Suzanei Fântânariu. ”Titlul acestei expoziţii încearcă să aducă în atenţia publicului interesat de istorie Revoluţia Română din anul ’89, ce a izbucnit la Timişoara şi s-a extins în întreaga Românie”, subliniază organizatorii evenimentului. Accesul vizitatorilor este liber.

Primul concert simfonic al verii va fi dirijat, vineri, 6 iunie, de la ora 19, în sala Capitol, de maestrul Mircea Holiartoc. Evenimentul propune un program deosebit de atrăgător și un solist fascinant: pianistul Horia Mihail. Concertul va începe cu explozivul Capriciu spaniol op.34 al lui Nicolai Andreevici Rimsky-Korsakov. Va urma Burlesca pentru pian şi orchestră de Richard Strauss. Concertul se încheie cu celebrele suite „Peer Gynt” compuse de Edvard Hagerup Grieg. Biletele se găsesc la Agenția Filarmonicii și costă 20 de lei.

Trei spectacole de balet și o capodoperă romantică propune Opera Naţională Română din Timişoara publicului său în acest sfârșit de săptămână.Vineri, 6 iunie 2014, de la ora 19, spectatorii o vor admira pe ”Ondine (Mica Sirenă)” într-un spectacol de balet pe muzică de D. Sostakovici, R. Wagner, E. Kopetzki. Sâmbătă, 7 iunie 2014, de la ora 11, ”Mirajul scenei” îi va aduce în fața spectatorilor pe elevii Studioului de dans „Arabesque Stars” Timisoara, condus de prof. Adriana si Constantin Gadea. Duminică, 8 iunie 2014, de la ora 11, pe scena Operei va avea loc Gala Micilor Balerini: elevii Studioului de dans Ana Valkay vor dansa pe muzică de P.I. Ceaikovski, L. Minkus, A. Glazunov.

Seara de duminică va fi luxuriantă și romantică pentru pasionații de operă: ”Traviata”, capodopera lui Giuseppe Verdi, va fi dirijată în 8 iunie 2014, de la ora 19, de David Crescenzi. Soprana Narcisa Brumar va interpreta rolul Violetta Valéry, iar în rolul Alfredo Germont va debuta Remus Alăzăroae. Biletele pentru aceste spectacole au prețuri între 5 și 30 de lei.

Teatrul Naţional Timşoara își invită publicul la încă o premieră, sâmbătă, 7 iunie 2014, de la ora 19, în Studio Uțu Strugari: ”Canicula” de Antoneta Zaharia, un spectacol de Miruna Radu. Biletele la spectacolele TNT au preţuri cuprinse între 20 şi 40 de lei.

“Sanscrita, limba mantrelor” este titlul spectacolului organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” ce va avea loc în 8 iunie 2014, de la ora 19, în Sala Capitol. ”Cele cinci momente coregrafice ilustrează crearea universului din sunetul primordial, urmată de împărțirea acestuia în două energii complementare. Urmează prezentarea modului în care diferite sunete și cuvinte în limba sanscrită afectează diverse dimensiuni ale ființei umane, conducând la o stare de fericire și eliberare de suferință” explică realizatorii. Protagoniști vor fi Reela Hota & Group (India) și Grupul de balet condus de Gigel Ungureanu. Biletele costă 25 de lei și se găsesc la casieria sălii de spectacol.

foto (c) fotosen.ro

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor