Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara

De S.P.D.
Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara
© TION - Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara
Premieră cu Iov, în preajma sărbătorilor pascale, la Teatrul Național, spectacole despre copii abuzați, timpul nimicitor și poveste de amor cu final nefericit; Verdi, Schumann, Brahms și toreadorii lui Bizet, concerte rock, punck, indie, menestreli și artă albaneză: încă un sfârșit de săptămână în zodia abundenței, pentru consumatorii de cultură, la Timișoara.

“Iată femeia pe care o iubesc” este spectacolul acestei seri de vineri, 11 aprilie 2014, la Teatrul Național Timișoara. Regizat de Mihaela Lichiardopol pe baza operei lui Camil Petrescu, el va fi jucat de la ora 19, în Sala Mare.

Premieră “despre credinţă şi despre încredere” la Teatrul Naţional Timișoara: “Iov” transpunere în versuri a poetului Şerban Foarţă, recreează povestea prea-iubitorului de Dumnezeu, greu încercat pentru devotamentul lui. Spectacolul, realizat în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Timişoara, este regizat de Sabin Popescu. Premiera va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 20, în Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii. În aceeași seară, de la ora 19, Doru Iosif joacă, în Studio Uțu Strugari, spectacolul “Dumnezeu e un mafiot”, piesă scrisă de Nick Mancuso.

Duminică, 13 aprilie, de la ora 19, “Bad Bed Stories” pe afișul TNT, un spectacol de Traian Șoimu, la Studio Uțu Strugari. Biletele pentru spectacolele TNT au prețuri între 20 și 40 de lei.

Cea de-a XXXIX-a ediție Festivalului Timișoara Muzicală continuă cu o „seară a titanilor” la Filarmonica Banatul. Concertul simfonic de vineri, 11 aprilie, de la ora 19, în sala Capitol, va fi dirijat de Radu Popa și va începe cu Uvertura operei “Forța destinului”, de G.Verdi. Reputatul pianist Dragoș Mihăilescu va fi solistul Concertului în la minor de Schumann. În partea secundă a programului, orchestra va cânta Simfonia 1 în do minor, de J.Brahms. Biletele pentru concert costă, în funcție de loc, între 10 și 30 de lei.

La Opera Națională Română din Timișoara, maestrul Peter Oschanitzky va dirija capodopera lui Georges Bizet, „Carmen” , duminică, 13 aprilie 2014, de la ora 18. Rolul titular va fi interpretat de Gabriella Varvari, iar Bogdan Roman va fi, din nou, Don Jose. Alături de ei, distribuția îi reunește pe soliștii Crina Vezentan (Micaela), George Proca (Escamillo), Dan Patacă (Dancairo/Morales), Remus Alăzăroae (Remendado), Gabriela Toader (Mercedes). Spectatorii au prilejul de a asista la două debuturi de rol: Gelu Dobrea în Zuniga și Cristina Vlaicu în rolul Frasquita. Biletele pentru spectacol au prețul de 35 de lei.

“O, ce zile frumoase”, anunță Teatrul Maghiar Csiky Gergely, pentru seara, de duminică, 13 aprilie de la ora 19, în sala Studio, la spectacolul regizat de Kedves Emoke, după Samuel Beckett. „Piesa are ca subiect trecerea timpului şi efectul pe care acesta îl are asupra condiţiei umane. Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte, se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie, ea se trezeşte. Începe o nouă zi ca oricare alta, căreia trebuie să-i supravieţuiască”, explică autoarea spectacolului. Interpretează actorii Tokai Andrea și Bandi András Zsolt. Spectacolul este tradus în limba română, iar biletele costă 10 lei (pentru elevi, studenți, pensionari, 5 lei).

Teatrul German readuce pe scenă unul dintre cele mai discutate subiecte ale ultimilor ani: copiii abuzați de părinți. “Făptași”, de Thomas Jonigk, în regia lui Szabó K. István, este spectacolul serii de duminică, 13 aprilie, de la ora 19,30. Spectacolul este supratitrat în limba română, iar biletele costă 20 de lei.

“Stăteam întinși pe pat”, la Teatrul Auăleu (str. Arh. Laszlo Szekely nr. 1), în 12 și 13 aprilie, de la ora 21: „poveste de amor cu amor nefericit” pe text de Daniil Harms, interpretat de Christine Cizmaș și Ovidiu Mihăiță. . Prețul biletelor: 20 de lei.

Pasărea Rock , formulă care reunește trei foști membri ai legendarei formații Phoenix. Josef Kappl, Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan, concertează la Timișoara, sâmbătă 12 aprilie 2014, de la ora 19. Alături de ei, pe scena sălii Capitol vor urca violonistul Mani Neumann (invitat special), Vlady Cnejevici la clape și chitaristul Teo Boar. Biletele au prețuri de 50, 70 sau 85 de lei, în funcție de loc.

Cea de-a zecea ediție a Cafékultour se va încheia vineri, 11 aprilie cu un concert al formației franceze TNT. Evenimentul va avea loc de la ora 22, în Manufactura Handmade Café (str. Splaiul Tudor Vladimirescu 9). „Formația TNT din Paris îi are ca membri pe Tic Nitro (chitară și keyboard), Nitro Tac (sintetizatoare și keyboards) și Nikita Tsubaba (voce). Prin muzica derivată din cultura punk/rock/hardcore aceștia vor demara mâine seară un experiment muzical”, explică echipa Institutului Francez Timișoara. Accesul publicului este liber.

Alexandrina își lansează albumul “Flori de Spin” la Timișoara, orașul în care l-a și înregistrat. Concertul se va desfășura în 13 aprilie, de la ora 19, în Sala Capitol. Artista va avea alături, pe scenă, în acest eveniment, câțiva dintre cei mai valoroși muzicieni timișoreni: Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Cătană, dar și invitați surpriză. Biletele pentru concert costă 50 de lei.

La Electric Theatre (str. Argeș nr. 18), concertează vineri, 11 aprilie, de la ora 22, „The Case”, trupă al cărei stil muzical “duce spre british alternative, dar are rădăcini în zona indie rock”, susțin organizatorii evenimentului. Biletele costă 15 lei.

Micuții menestreli ce-și spun Peregrinii vor lansa proiectul Imaginarium, odată cu primul videoclip inspirat de Timișoara medievală. „Trecutul reînvie în bătrâna curte cu castan a Casei Artelor, str. A Pacha nr.8. odată cu concertul Peregrinilor, un spectacol de muzică şi imagini, şi cu lansarea primului videoclip cu temă istorică al celor mai tineri menestreli ai Cetăţii- o poveste din Timişoara secolului XVIII”, anunță autorii conceptului Imaginarium. Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş și se va desfășura vineri 11 aprilie, de la ora 19. Accesul este liber.

Expoziția “The Object Its Background” a tânărului artist albanez Genti Korini se va deschide la Jecza Gallery (Calea Martirilor 51/52-53), sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19. Prezintă profesorul univ. dr. Ioan Sbârciu – preşedinte al Senatului Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca.

foto (c) fotosen.ro

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor