Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara

De S.P.D.
Reactualizat la:
Agenda de weekend pentru consumatorii de cultura, la Timisoara
Mozart, Bach, Liszt și o admirabilă familie de pianiști la Filarmonică. Tolstoi, Cehov, Shakespeare și un ultim Ai Lăv Iu pe scenele teatrului. Spectacole studențești, colinde și Lumina Păcii de la Bethleem. Agenda consumatorului de cultură e plină și frumos colorată în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara.

,,Ai Lăv Iu”, musical scris de Jimmy Roberts şi Joe DiPietro şi regizat de Puskás Zoltán, încheie anul 2013 la Teatrul Maghiar Csiky Gergely. ”Vă dăm întâlnire în seara de 20 decembrie, de la ora 19, la un spectacol cu atmosferă de sărbători şi multe surprize. Ai Lăv Iu vă înfăţişează tot ce aţi bănuit în secret, dar v-a fost frică să recunoaşteţi despre întâlniri, romantism, căsătorie, iubiţi, soţi, neveste, prieteni şi familie. Această celebrare a jocului iubirii ne arată adevărurile şi miturile din spatele rebusului contemporan numit relaţie. Acest revue hazliu aduce un omagiu celor care au iubit şi au pierdut, celor care au căzut în bot la uşa dragostei, celor care au îndrăznit să spună: Bună, ce faci sâmbătă seara?”, dezvăluie actorii. Spectacolul este tradus în limba română. Biletele costă 16 lei (pentru elevi, studenți și pensionari – 8 lei) și se găsesc la agenția Teatrului.

Vineri, 20 decembrie 2013, de la ora 19, în sala Capitol, concertul Filarmonicii Banatul va avea în prim-plan un adevărat brand artistic timișorean: familia Mihăilescu, o aristocratică dinastie de pianiști. Ioan, Dinu, Manuela și Dragoș Mihăilescu vor susține acest concert sub genericul ”Familii de muzicieni”. Concertul va fi dirijat de Radu Popa și va avea în program Aria din Suita orchestrală nr. 3 în Re major și Concertul pentru pian (clavecin ) și orchestră în fa minor de J.S.Bach, Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 în Mi bemol major de Fr. Liszt și Concertul pentru două piane și orchestră în Fa major de W.A. Mozart. Biletele pentru acest eveniment au prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei.

Tot Filarmonica Banatul, împreună cu Fundația Academică Culturală Timișoara, aduce pentru al optulea an consecutiv Lumina Păcii de la Bethleem la Timișoara, Credincioșii care vor veni să ia candele aprinse se vor bucura și de un concert de colinde oferit de Filarmonica Banatul.
Friedenslicht, Lumina Păcii de la Bethleem, este adusă la Timișoara, din Linz, Austria, de eleva Adriana Petra Albotica și va fi dăruită tuturor celor care își doresc să ducă în casele lor o candelă aprinsă sâmbătă, 21 decembrie 2013, la Sala Capitol. De la ora 17 va începe un Concert cu colinde pentru pian la patru mâini, interpretate de Maria Alice Poenaru și Andrei Caraca, colinde cântate de Școala Pro Musica Timișoara. La ora 17,50 va avea loc Ceremonia oferirii Luminii de la Bethleem, urmată de un Concert de colinde susținut de Corul Filarmonicii dirijat de Lucian Onița. În cadrul evenimentului organizat de Consiliul Local și Primăria Banatul, Filarmonica Banatul și Fundația Academică Culturală Timișoara, se vor strânge donații pentru două eleve premiante, dar care au o situație materială extrem de dificilă, a anunțat Ioan Coriolan Gârboni, președintele FACT. Accesul publicului la concert și ceremonie este liber.

Tolstoi, Shakespeare și Mihail Sebastian, în ultimele trei spectacole ale Teatrului Național Timișoara din acest an. Vineri, 20 decembrie, de la ora 18, în Sala Mare are loc spectacolul ”Anna Karenina” după Lev Tolstoi, adaptare de Helen Edmunson, în regia Adei Lupu. Rolul titular este interpretat de actrița Claudia Ieremia. Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 19, în Sala 2 se desfășoară ”Povestea de iarnă” a lui William Shakespeare, un spectacol de Alexander Hausvater. Duminica, 22 decembrie, de la ora 19, publicul TNT se va afla pe ”Insula” lui Mihail Sebastian, localizată în Sala Mare, la un spectacol regizat de Mihaela Lichiardopol. Prețul biletelor la spectacolele TNT este cuprins între 20 și 40 de lei.

Una dintre marile piese ale dramaturgiei universale în montarea unui regizor celebru: aceasta este ”rețeta” serii de duminică, 22 decembrie, la Teatrul German: la ora 19,30, ”Pescărușul”, de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky. Spectacolul este supratitrat în limba română. Prețul biletelor: 20 de lei.

În cadrul celei de-a XX-a ediții a Săptămânii de Teatru ”Diogene Bihoi”, trupa Thespis propune, la Casa de Cultură Studențească din Timișoara, următorul program: vineri, 20.12.2013, ora 20, spectacolul cu piesa „Despre sexul femeii ca un câmp de luptã în rãzboiul din Bosnia” de Matei Vişniec; sâmbătă, 21.12.2013, ora 19, spectacolul „Întâlnirea” de Eugen Ionesco; duminică, 22.12.2013, de la ora, 16, proiecţia filmului „Videograms of a Revolution”; de la ora 18, „Douãzecişipatru” spectacol cu mascã; ora 19, Concert acustic Bogdan Racz, ora 20, ceremonia înmânării Premiilor Diogene 2013. Accesul publicul la toate evenimentele este liber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor