Practica universitara pentru elevii care se inscriu la un liceu din Timisoara – participare la seminarii si cursuri

De Adrian Panduru
1Comentariu
Practica universitara pentru elevii care se inscriu la un liceu din Timisoara – participare la seminarii si cursuri
© TION: Practica universitara pentru elevii care se inscriu la un liceu din Timisoara – participare la seminarii si cursuri
De vineri a început înscrierea la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a. În Timiş sunt disponibile 169 de clase de liceu pentru 4729 de elevi. La Colegiul Naţional Bănăţean, elevii care se înscriu pot face şi practică universitară.

Cei care, în urma notelor de la examenul de capacitate reuşesc să treacă pragul minim necesar accederii în cadrul Colegiului Naţional Bănăţean (CNB) vor putea alege între profilul Matematică-Informatică, Știinţele Naturii sau Știinţe Sociale. La CNB sunt 203 locuri repartizare în 7 clase de a IX-a. În anul 2014, 97 la sută dintre absolvenţii CNB au promovat examenul de Bacalaureat.

Colegiul Naţional Bănăţean este singura instituţie de învăţământ din Timişoara care completează oferta educaţională obişnuită cu posibilitatea participării la practica universitară. Începând din anul 2015, elevii Colegiului Naţional Bănăţean vor putea începe stagii de practică cu masteranzii şi doctoranzii uneia din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din vestul ţării, Universitatea de Vest din Timişoara. Elevii Colegiului Naţional Bănăţean vor putea participa la diverse activităţi în laboratoarele Universităţii de Vest şi vor putea asista la diverse prezentări, seminarii sau chiar cursuri.

“În urmă cu câteva luni am semnat un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest ceea ce a făcut posibil deschiderea unor noi orizonturi pentru educaţia liceenilor CNB. Intenţionăm ca în acest an să stabilim protocoale şi cu alte universităţi din Timişoara şi chiar să dezvoltăm acest sector, cel al practicii în instituţiile de învăţământ superior. Cred că, după aceste stagii de practică, liceenii noştri îşi vor da mai bine seama ce li se potriveşte cel mai bine, ce opţiune universitară să aibă la finalul celor 12 clase. Deocamdată în protocolul încheiat cu Universitatea de Vest sunt prevăzute 3 clase, una de matematică- informatică, una de ştiinţe sociale şi una de ştiinţele naturii. Pentru a putea fi incluşi în acest program, elevii de clasa a IX vor trebui să susţină, în luna septembrie, un interviu motivaţional care să arate şi capacitatea candidatului de a-şi argumenta alegerea facută.” spune directorul CNB, prof. Sorin- Gabriel Ionescu.

Termenul limită de completare şi depunere a fişelor cu opţiunea pentru înscrierea la liceu este luni, 6 iulie 2015, iar repartizarea elevilor în funcţie de nota obţinută la examenul de capacitate şi opţiunea din fişă va avea loc în 15 iulie 2015.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor