Acvariul s-ar putea muta in Parcul Scudier, sustin consilierii PP-DD

De Bogdan Marta
9Comentarii
Acvariul din Piata Operei s-ar putea muta in Parcul Scudier
Acvariul din Piata Operei s-ar putea muta in Parcul Scudier
Acvariul din Piaţa Operei s-ar putea muta în Parcul Scudier, care recent a trecut din proprietatea Clubului Sportiv Şcolar în proprietatea Primăriei Timişoara. Temerea aparţine consilierilor locali PP-DD, care afirmă că nu vor susţine niciodată o astfel de soluţie. Reprezentanţii municipalităţii nu cred nici ei că acest lucru se va întâmpla.

Problema demolării construcţiei de sticlă  şi metal din centrul Timişoarei rămâne în fruntea listei consilierilor locali. Aleşii PP-DD se tem că Primăria Timişoara a intrat recent în posesia Parcului Scudier doar pentru a putea propune mutarea acvariului în acest loc.

„La ultima şedinţă a Consiliului Local Timişoara, Primăria Timişoara a luat Parcul Scudier de la Clubul Sportiv Şcolar. Mă tem că acest lucru s-a făcut pentru ca acvariul din Piaţa Operei să fie mutat acolo”, a spus consilierul local PP-DD Vasile Caprea.

Un alt consilier local PP-DD, Mircea Purceld, susţine că o soluţie mai convenabilă pentru distrugerea acelei construcţii care mutilează centrul Timişoarei ar fi exproprierea în interes naţional şi construcţia unui pasaj auto pe sub Piaţa Operei.

„Nu vom fi de acord cu mutarea acvariului în niciun parc. Legislaţia ne permite să facem expropriere în interes naţional. Acolo poate fi deschis drumul”, a spus şi Purceld.

Viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu afirmă  însă că, în opinia lui, preluarea administrării Parcului Scudier de către Primăria Timişoara şi mutarea acvariului nu au nicio legătură, însă nu a putut preciza dacă s-a luat în calcul şi această opţiune.

„Nu are nicio legătură. Acest parc era efectiv în proprietatea şi administrarea Clubului Sportiv Şcolar. Noi am făcut nişte lucrări în acel parc şi de aceea era normal să fim şi proprietari.  Nu cred că acvariul poate să fie mutat acolo. Nu ştiu exact dacă e una sau nu e una dintre opţiuni”, a spus Diaconu.

În ceea ce priveşte construcţia unui pasaj pe sub Piaţa Operei, Diaconu a spus că deocamdată Primăria Timişoara are în lista de priorităţi alte pasaje care trebuie lărgite şi nu ştie dacă acesta este una dintre ele.

„E o variantă pe care am mai auzit-o, dar care nu ştiu cât e de fezabilă. Dacă un astfel de pasaj foloseşte real nevoilor oraşului şi face parte dintr-o strategie de urbanism, el e realizabil. Sunt însă multe alte pasaje care trebuie rezolvate în perioada următoare, nu doar din dorinţa de a expropria pe cineva de acolo”, a mai spus Diaconu.

Noul primar al Timisoarei promite ca acvariul din centru va disparea in sase luni9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor