Acvariul ar putea fi mutat in zona Parcului Central, unde trebuia sa-si faca sediu PSD

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
6Comentarii
Dan Diaconu si Sorin Grindeanu
Dan Diaconu si Sorin Grindeanu
Organizația Timiș a PSD renunță la spațiul primit în folosință gratuită de la Primăria Timișoara pentru construirea unui sediu de partid pe bulevardul Republicii, vizavi de Parcul Central. Reprezentanții PSD au motivat că nu mai au bani să-și facă sediu acolo și că nu vor să blocheze terenul. Surpriza e că „acvariul” din centru ar putea fi mutat pe spaţiul respectiv de pe Republicii.

PSD Timiș primise în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani terenul de 1.500 de metri pătrați din centrul Timișoarei, de pe bulevardul Republicii nr. 12, printr-o hotărâre de consiliu locală adoptată în 2010, pentru construirea unui sediu de partid. Acum social-democrații au înștiințat Consiliul Local Timișoara că nu dispun de fondurile necesare pentru a-și ridica un sediu acolo și nu vor să blocheze terenul din centrul orașului, așa că renunță la el. A fost inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, care a și fost aprobat de Consiliul Local Timișoara vineri, într-o ședință extraordinară.

Proiectul vine în contextul în care conducerea primăriei încearcă să negocieze cu proprietarii acvariului din centrul urbei mutarea acestei construcții din sticlă din Piața Huniade, astfel încât spațiul respectiv să poată fi eliberat. Primarul Nicolae Robu declara că dorește și desființarea parcării de la Modex pentru ca acolo să fie realizat un spațiu verde care ar putea avea în mijloc o fântână sau un monument.

La nivelul administrației locale au existat speculații cu privire la faptul că se dorește mutarea acvariului undeva în zona Parcului Central, dar conducerea primăriei nici nu a confirmat, nici nu a infirmat această variantă. Terenul la care a renunțat PSD de pe bulevardul Republicii ar putea fi folosit pentru acest schimb. Primarul Nicolae Robu a absentat de la ședința de consiliu de vineri prin care s-a aprobat renunțarea la acest teren. Viceprimarul Sorin Grindeanu a afirmat că nu are cunoștință despre faptul că s-ar dori mutarea acvariului în zona Parcului Central şi că „lucrurile o vor dovedi dacă e sau nu adevărat”, dacă va fi mutat sau nu acvariul acolo.

„Eu nu pot să vă spun şi nici nu mă interesează lucrul ăsta. Nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Cert este că astăzi e un proiect prin care noi renunţăm la a face sediul PSD în acea zonă şi cred că este normal, fiind o investiţie pe care nu ne-o putem permite. Este o investiție pe care deși noi aveam în gând să o facem acum doi ani, în urma proiectării, în urma calculelor pe care ni le-am făcut, a rezultat că nu putem să ne-o permitem și eu cred că nu e normal să ținem blocat un teren dintr-o zonă destul de centrală a orașului pentru un proiect pe care în perioada imediat următoare nu putem să îl realizăm”, a declarat Grindeanu, care este şi preşedintele PSD Timişoara. El a precizat că organizaţia PSD Timiş va înainta o altă solicitare primăriei pentru a obţine, conform legii, un spaţiu cu destinaţia de sediu de partid, la fel ca celelalte formațiuni politice.

Coincidență sau nu, Primăria Timişoara vrea să ia de la societatea ADP, prin transfer, un imobil de pe Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26. Grindeanu spune că acea clădire stă în paragină de ani şi neagă faptul că se intenţionează solicitarea expresă a acelui spaţiu pentru partid.

Viceprimarul Dan Diaconu a admis că spaţiul de pe Republicii poate fi un loc unde să fie mutată construcţia din sticlă. Întrebat dacă ar fi o variantă bună mutarea acvariului în zona Parcului Central, edilul a răspuns: „Personal cred că ar fi o variantă bună să scăpăm de acvariu”.

Şi consilierul local Traian Stoia (PSD) crede că ar fi o variantă bună mutarea acvariului în zona Parcului Central. „Depinde dacă vor proprietarii. Nu s-a discutat încă despre acel teren. Dacă se va discuta, părerea mea e că oamenii vor aproba. Mai exista un teren la 10 metri de locul unde e acvariul, în parcul de lângă Castelul Huniade. Sunt vreo trei opţiuni: Parcul Central, terenul de lângă castel şi cel de pe bulevardul Republicii, aşa vedem noi. Eu cred că vor merge unde e sediul PSD”, a concluzionat Stoia.

Acvariul din centrul Timisoarei ar putea fi reconstruit in alt loc din oras6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor