Acuze de abuz in serviciu la Primaria Timisoara, in cazul terasei extinse ilegal de Passarelli

De Alina Strugariu
2Comentarii
Acuze de abuz in serviciu la Primaria Timisoara, in cazul terasei extinse ilegal de Passarelli
© TION: Acuze de abuz in serviciu la Primaria Timisoara, in cazul terasei extinse ilegal de Passarelli
Scandalul legat de noua terasă care a apărut în Parcul Alpinet din centrul Timişoarei continuă. Un consilier local acuză conducerea primăriei de abuz în serviciu în acest caz. Autorităţile au scos la licitaţie un amplasament pentru o terasă sezonieră, bucătarul Antonio Passarelli a făcut acolo o construcţie pe o suprafaţă mai mare decât cea licitată şi a încercat să obţină ulterior o extindere. N-a obţinut-o, municipalitatea a dispus să se revină la suprafaţa licitată. Passarelli anunţă că se va conforma, dar unii aleşi cer eliberarea amplasamentului.

Problema construcţiei care a fost ridicată în unul din parcurile centrale ale Timişoarei – Parcul Alpinet a fost intens dezbătută în ultima perioadă.
Vorbim despre ceea ce ar urma să fie o terasă sezonieră, realizată pe un amplasament scos la licitaţie de primărie şi atribuit firmei Antonio Catering&Banqueting SRL, a lui Antonio Passarelli.

Suprafața licitată a fost de 92 de metri pătrați pentru o terasă sezonieră și s-a ajuns la o construcție din lemn de aproximativ 140 de metri pătrați în parc, au constatat reprezentanţii municipalităţii.

Passarelli afirma că el a vrut să facă ceva foarte frumos acolo – „prima terasă de iarnă din România” -, că a vrut să integreze în toată construcţia un arbore care era acolo şi aşa a ajuns să construiască pe o suprafaţă mai mare, dar după un proiect agreat de primărie.

Bucătarul a cerut să se accepte extinderea suprafeţei iniţiale, dacă tot a extins-o, s-a încercat forţarea unui vot în acest sens în consiliul local – primarul le-a cerut aleşilor să lămurească lucrurile printr-un vot -, dar s-a ajuns la concluzia că asta n-ar fi legal.

Până la urmă, după tot scandalul izbucnit, reprezentanţii primăriei au ajuns la concluzia că trebuie respectate condiţiile impuse prin caietul de sarcini şi trebuie demolat ce s-a construit ilegal: trebuie să se revină la suprafaţa licitată, a anunţat primarul Nicolae Robu.
Antonio Passarelli a încercat să clarifice situaţia printr-o postare recentă pe Facebook. A explicat că a vrut o terasă unde să se ocupe, printre altele, de „live cooking”, să facă şi în Timişoara o terasă aşa cum sunt în Roma, Firenze sau Milano.

„Nefiind iluminat public în zonă, nefiind toalete, am prezentat un proiect mai complex, care chiar costă mulţi bani. Probabil aş fi putut să pun toalete din cele ecologice, cum ar fi făcut un alt investitor în locul meu, să umplu de miros neplăcut tot părculeţul (…) Acum venim la ilegalitate. Da, am făcut o mărire, cu o singură latură, pentru a îngloba un pom care creştea strâmb şi încurca destul… Mi s-a părut frumos, şi nu am făcut ca alţii, să tai cinci pomi să ma extind, ori să închiriez 40 mp şi să lucrez pe 100 mp (…) Am făcut o cerere, atenţie, mărirea a fost făcută în faza de construcţie, adică nu mi-am permis să funcţionez ilegal, să mi se accepte mărirea de spaţiu şi să plătesc. Mie mi se părea un lucru simplu, din moment ce terasa este acolo, primăria încasa mai mulţi bani”, mai afirmă Passarelli, care se arăta dispus şi să restaureze pe cheltuiala sa o statuie existentă în parc.

În cele din urmă, el spune că se va conforma deciziei primăriei.

„Mărirea respectivă nu s-a aprobat şi eu am să revin în curând la dimensiunile cu care am câştigat proiectul”, a anunţat Passarelli.

Unii consilieri locali lansează însă acuze grave şi vorbesc despre abuz în serviciu, afirmând că primăria ar trebui, conform HCL 176/2015 – hotărârea de consiliu local prin care s-au aprobat noile amplasamente pentru terase sezoniere pe domeniul public, scoaterea lor la licitaţie şi caietul de sarcini – să dispună eliberarea amplasamentului,

„Dom’le, le explică cineva la Passarelli și la primar faptul că nu există, din punct de vedere legal, varianta revenirii la suprafața licitată? Nerespectarea condițiilor impuse prin caietul de sarcini duce automat la retragerea dreptului de folosinţă şi eliberarea amplasamentului de îndată. Orice altă soluție aprobată de executivul primăriei, inclusiv revenirea la suprafața licitată, este abuz în serviciu”, atrage atenţia consilierul Flavius Boncea.

Alte articole pe aceeași temă:

Reteta succesului: cum sa construiesti ilegal intr-un parc din centrul Timisoarei si sa intri apoi in legalitate

Nu mai e nimic de studiat: Antonio Passarelli trebuie sa demoleze ce a construit ilegal in Parcul Alpinet!

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor