Activitati in Parcul Copiilor Timisoara de Ziua Dunarii

De Delia S. Barbu
Activitati pentru copii de ziua Dunarii
Activitati pentru copii de ziua Dunarii
Elevii de la grădiniţele nr. 12, 14 şi 38 din Timişoara au fost invitaţi în Parcul Copiilor Timişoara în cadrul unor activităţi menite să promoveze Ziua Dunării. Activităţile educativ –culturale sunt promovate de Administraţia Bazinală de Apă Banat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara.

Administraţia Bazinală de Apă Banat  marchează Ziua Dunării la data 29 iunie. În acest an, sub motto-ul Fii activ pentru Dunăre!, în Parcul Copiilor Timişoara au loc mai multe activităţi pentru copii de la grădiniţele 12, 14 şi 68. Plimbare cu trenuleţul, concurs de desene pe asfalt, pictură pe ceramică, demonstraţie navomodelism şi o reprezentaţie interactivă a teatrului de păpuşi Merlin sunt activităţile zilei. 

„Ziua Dunării este pentru Administraţia Naţională Apele Române un prilej de a focaliza atenţia opiniei publice asupra necesităţii protejării apelor din bazinul Dunării şi de a reliefa îndatoririle şi responsabilităţile noastre, ale celor cu atribuţii în protejarea şi valorificarea resurselor de apă, cât şi de a cere implicarea şi suportul tuturor factorilor interesaţi, în general, şi a publicului larg, în special, pentru îndeplinirea obiectivelor  de mediu”, spune dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Dunărea este fluviul al cărui bazin este format din teritoriul sau părţi din teritoriul a 19 state europene, dintre care 14 cu suprafaţă mai mare de 2000 kmp, fiind “cel mai internaţional” bazin hidrografic din lume. Din acest punct de vedere cooperarea internaţională, bazinală şi bilaterală este deosebit de importantă, fiind o condiţie pentru dezvoltarea durabilă şi pentru protejarea şi conservarea ecosistemelor acvatice.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor