Accesul copiilor bolnavi de TBC la noua Clinica de Pneumologie, delimitat de gard

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Accesul copiilor bolnavi de TBC la noua Clinica de Pneumologie, delimitat de gard
Accesul la noua clădire a Secţiei de Pneumologie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara este, în sfârşit, garantat. Consilierii judeţeni au aprobat, în plen, acordarea unui teren de 250 de metri pătraţi pentru asigurarea accesului în noua clinică, pe terenul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş.

În primă fază, reprezentanţii DGASPC se temeau să acorde accesul prin curtea lor la această secţie, pentru că se gândeau că pot contacta virusul care declanşează TBC-ul, de la bolnavii care le tranzitează curtea. Practic, accesul era acordat înainte de a se legifera acest lucru, dar „cu dinţii strânşi” şi cu multe discuţii şi negocieri cu privire la modalitatea în care se va face accesul între conducătorii DGASPC şi cei ai Spitalului de Copii.

Acum s-a băgat pe fir Consiliul Judeţean Timiş. Au avut loc discuţii chiar în biroul preşedintelui Titu Bojin pe acest subiect, şi s-a găsit o soluţie finală, „parafată” prin votul consilierilor judeţeni. Conform hotărârii, cei de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” vor amenaja intrarea de pe strada Iosif Nemoianu, printr-un gard (în lungime de 32 de metri) realizându-se separarea faţă de curtea DGASPC.

„S-a considerat că nu este normal ca ambulanţele, personalul spitalului, bolnavii şi vizitatorii spitalului să circule prin curtea DGASPC Timiş, unde circulă copii din centre şi personalul direcţiei, fiind necesar a se evita contactul persoanelor sănătoase cu cele bolnave. Soluţia pentru rezolvarea problemei ar fi deschiderea porţii de intrare la DGASPC spre strada Iosif Nemoianu, darea în folosinţă gratuită a unui teren de 250 de metri pătraţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara pentru amenajarea intrării, delimitarea cu un gard al acestui teren faţă de curtea DGASPC Timiş, urmând ca acest gard să fie prevăzut cu o poartă spre curtea direcţiei a cărei cheie să fie în permanenţă la portarul direcţiei pentru a facilita cea de-a doua ieşire din curte necesară în caz de incendii”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor