Acces alternativ pe autostrada A1 spre Deva

De M. Hoster
6Comentarii
Acces alternativ pe autostrada A1 spre Deva
© TION - Acces alternativ pe autostrada A1 spre Deva
Până la finalizarea celui de-al doilea lot al autostrăzii Timişoara – Lugoj, şoferii sunt nevoiţi să coboare de pe autostradă între Izvin şi Remetea Mare pentru a urca din nou pe autostradă la intersecţia cu centura de ocolire a Lugojului. Iată că, de curând, s-a lucrat la un nou drum de acces, nu este vorba de unul nou, ci de o investiţie pentru reabilitarea unui drum judeţean care oferă o rută alternativă de intrare pe autostradă, cel dintre Coşteiu şi Păru.


Traversarea Banatului pe autostradă rămâne încă un vis. Se poate merge pe drumul rapid de la Arad până la Izvin, iar de acolo conducătorii auto sunt nevoiţi să coboare pe vechiul drum naţional spre Lugoj pentru a-şi continua drumul. După câteva zeci de kilometri de drum naţional urmează primul lot din autostrada Lugoj – Deva şi încă o nouă porţiune de drum asfaltat rapid. Dar, pentru a intra pe acest lot accesul se face de pe centura Lugojului şi o porţiune din autostrada A6 ce va lega, la o dată total necunoscută, Lugojul de Craiova.

Iată că reabilitarea unui drum judeţean oferă o nouă alternativă de acces pe A6, cel puţin pentru autoturisme. Este vorba de drumul judeţean DJ609B, care porneşte de la Coşteiu, localitate aflată înainte de Lugoj. De aici se merge, preţ de aproximativ şapte kilometri spre Ţipari şi apoi la Păru. Aici, chiar la ieşirea din sat, există posibilitatea intrării şi ieşirii de pe A6, fiind amenajat un nod de acces. Se virează spre dreapta după care se ajunge la un sens giratoriu şi de aici la nodul de intrare pe autostradă.

Această porţiune de drum a fost reasfaltată, iar carosabilul lărgit, şoseaua fiind în administrarea Consiliului Judeţean Timiş. Banii folosiţi la reabilitare provin din creditul de 200 de milioane de lei care a dus la atâtea dispute în rândul consilierilor, atunci când a fost contactat.

Acesta este un nou exemplu al beneficiilor aduse de ridicarea unei autostrăzi. Locuitorii din zonă spun că lucrări la această şosea nu au mai fost făcute de ani buni. Întrebat dacă pe acolo se ajunge spre autostradă, un bătrân de pe marginea drumului în localitatea Ţipari spunea: „Io cred că încolo e drumul nou. Ăştia tot au lucrat pe aici, io mi-s de ani buni aici şi la drumul asta cu gropi n-au mai cârpit de nu mai ştiu când. Acum e ca în palmă, că dacă venea Salvarea după noi când ni-s becegi se rupea până aici”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor