Absolventii facultatilor, promotia 2013, pot beneficia de ajutor de somaj

De M. Hoster
Absolventii facultatilor, promotia 2013, pot beneficia de ajutor de somaj

Studenţii care nu îşi găsesc loc de muncă pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Dar, pentru a obţine sprijin de la buget trebuie să îndeplinească o serie de formalităţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş reaminteşte absolvenţilor promoţiei 2013 ca pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă în termen de 60 de zile de la data absolvirii se înregistrează la AJOFM Timiș ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă prezentând mai multe documente: acte de studii si calificare (original si copie), certificat de naştere (original si copie), act de identitate (original si copie), adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau cu restricţii.

Dacă, în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot depune cerere de acordare a indemnizaţiei de şomaj.

De reţinut este faptul că, daca nu s-au înregistrat la AJOFM Timiş in cele 60 de zile de la absolvire, tinerii nu mai pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Termenul de 60 de zile se calculează de la data terminării cursurilor, indiferent daca au susţinut sau nu examenul final.

În perioada şomajului, absolvenţii pot beneficia de servicii gratuite de consiliere în carieră, mediere şi cursuri de formare profesională. Toate aceste informaţii pot fi aflate şi pe platforma http://portal.spo-online.ro, secţiunea „informaţii de interes”.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor