ABA Banat asigură necesarul de apă, pe caniculă. Debit mai mare pe Bega pentru alimentarea cu apă a Timișoarei

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
ABA Banat asigură necesarul de apă, pe caniculă. Debit mai mare pe Bega pentru alimentarea cu apă a Timișoarei
© foto: ABA Banat
Chiar dacă este caniculă, reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Banat vă transmit că asigură fără probleme necesarul de apă al populației. S-a demarat deja o suplimentare a debitului râului Bega cu 3 metri cubi pe secundă, prin deschiderea golirii de fund a acumulării Surduc.

Dacă termometrele „o iau razna”, Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) ia măsuri suplimentare referitor la satisfacerea cerințelor de apă.

„S-a demarat deja o suplimentare a debitului râului Bega cu 3 m³/s, prin deschiderea golirii de fund a acumulării Surduc. Această acțiune are drept scop asigurarea unui debit suficient pentru alimentarea cu apă a municipiului Timișoara, necesar la priza de apă a Aquatimului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara). De asemenea, pe pârâul Birdanca, zona localității Deta, se asigură un debit de servitute de 0,3 m³/s, pentru satisfacerea necesarului de apă pentru animale”, transmit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat (ABAB).

Conform ABAB, chiar și în condiții de caniculă, calitatea apei este una bună; iar pe râul Bega valoarea oxigenului dizolvat înregistrează o ușoară scădere, fără a crea însă probleme asupra populației piscicole.

„Serviciile de specialitate din cadrul A.B.A. Banat au analizat stocul curgerii naturale a apelor de pe teritoriul bazinelor hidrografice administrate, comparativ cu cerinţele de apă ale populaţiei, iar rezultatul este că nu se pot crea probleme de nesatisfacere a cerinţei de apă la toți utilizatorii din Spațiul Hidrografic Banat”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor