A strans 250.000 de dopuri pentru o cauza nobila – un scaun cu rotile pentru Raluca

De Valentin Rusu
7Comentarii
A strans 250.000 de dopuri pentru o cauza nobila – un scaun cu rotile pentru Raluca
© TION - Campania Dopuri pentru o cauza
Din sute de kilograme de dopuri a reuşit să facă un om fericit. Simple dopuri, cele care nu fac altceva decât să stea pe sticlele de plastic, ori chiar din alt material, au făcut şi vor continua să facă oameni fericiţi. Octavian Stana le-a colectat şi a reuşit să o facă pe Raluca fericită…

Raluca a primit în dar de la Octavian un scaun cu rotile pentru a se deplasa în condiţii mai bune. Dar cel mai de preţ dar pentru Raluca este prietenia lui Octavian. Un timişorean care a reuşit, prin acţiunea lui, să strângă atât de multe dopuri încât să-i cumpere un nou scaun Ralucăi. Nu este singura cauză a strângerii de dopuri, campania va continua.

Campania se numeşte simplu – „Dopuri pentru o cauză”.

„Dopurile sunt un material reciclabil, pe care omul de rând le aruncă. Noi, prin această acţiune, putem ajuta o persoană şi totodată putem face o acţiune ecologică. Raluca a fost prima. Eu, pe viitor, doresc să ajut mai multe persoane, nu numai cu un cărucior, ci şi cu o proteză sau bani pentru o operaţie”, spune Octavian.

Acum un an, Octavian a ieşit cu prietenii la un suc şi a văzut o amică care a colectat dopul sticlei de apă.

„Am hotărât să adun şi eu singur, să ajut, să dau un scaun cu rotile unei persoane care are nevoie. Am început să strâng acasă la mine. Acţiunea a început în Turcia, acolo am strâns 65.000 de dopuri. Ulterior am aflat că această campanie se derula şi în alte ţări. Am strâns 65.000. Până la 100.000 le-am numărat, dop cu dop, împreună cu prietenii, apoi am găsit o firmă de reciclat mase plastice din Buzău care ne-a ajutat. Am comunicat cu ei şi au fost de acord să mă ajute cu o sponsorizare pentru a cumpăra scaunul cu rotile, iar banii de pe dopuri să le trimit lor”, spune Octavian.

Într-un an şi patru luni s-au adunat 500 de kilograme, aproximativ 250.000 de dopuri. Dopurile au venit la început de la familie, prieteni apropiaţi, după aceea de la prietenii prietenilor. Este şi un grup pe facebook – „Dopuri pentru o cauză”.

„Am început să primesc punguţe, apoi am ajuns să primesc saci de dopuri. La un salon de înfrumuseţare s-a transmis clienţilor să strângă dopuri. Am primit de la sate, Bulgăruş, Diniaş, Alioş. Din Râmnicu Vâlcea, Craiova, chiar din Italia vrea cineva să-mi trimită dopuri. În viitorul apropiat poate vom discuta cu primăria pentru a se pune prin oraş recipiente pentru ca oamenii să nu mai arunce dopul pe jos”, spune Octavian.

„Îi mulţumesc din tot sufletul domnului Octavian. Nu numai că m-am ales cu un scaun, ci şi cu un un prieten adevărat, o prietenie foarte frumoasă. Este un om minunat. Prietenul, dacă îţi e prieten cu adevărat, e pe viaţă, nu numai pentru 4-5 ani, cât poate dura un scaun. Mă bucur foarte mult pentru scaunul cu rotile şi domnul Octavian – care este un om minunat, căruia nu am cuvinte să-i mulţumesc”, a spus Raluca.

Plasticul din dop este mult mai dur, de aceea intră în altă categorie, e mai scump. Un kilogram de plastic de dopuri e 60 de bani. Scaunul a costat peste 1.200 de lei, 500 de kilograme de dopuri, 250.000 de dopuri. Hai că nu e mult…

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor