A scazut calitatea aerului in Timisoara, de la inceputul anului 2014

De Valentin Rusu
5Comentarii
A scazut calitatea aerului in Timisoara, de la inceputul anului 2014
© TION - A scazut calitatea aerului in Timisoara, de la inceputul anului 2014
Calitatea aerului în Timişoara şi în judeţul Timiş a scăzut de la începutul acestui an faţă de 2013. Staţiile de pe teritoriul judeţului au înregistrat mai multe depăşiri ale pulberilor în suspensie.

Este vorba de PM10 – pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni. Din ianuarie până în 13 februarie s-au înregistrat două depăşiri la staţia TM 1 din Calea Şagului. La TM 5 – Calea Aradului – au fost 3 depăşiri. TM 3 – Carani – 3 depăşiri. TM 6 Vama Moravţia – 2 depăşiri. La staţia TM 1, în 2013, în această perioadă nu s-a înregistrat nicio depăşire, la TM 3 la fel, la TM 5 în 2013 s-a înregistrat o depăşire, la TM 6 nici o depăşire.

Faţă de 2012 situaţia este mai bună. În 2012, la TM 1 şi TM 5 au fost opt depăşiri.

„Ne-am bucurat că anul 2013 a fost mult mai bun ca 2012, dar începem 2014 cu depăşiri”, a spus subprefectul Liliana Oneţ.

„Sunt depăşiri pentru că nu au fost înregistrate nici un fel de precipitaţii, au fost foarte multe ore de calm atmosferic şi ca atare concentraţiile s-au acumulat. Este lună de iarnă, este o evoluţie previzibilă pentru lunile de iarnă, de obicei avem depăşiri în aceste luni”, spune Doina Marin, director executiv adjunct la Agenţia Regională pentru Protecția Mediului Timişoara.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor