A inceput numaratoarea voturilor in Timis. Presedintii sectiilor de la referendum, cu sacii cu voturi la BEJ

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
16Comentarii
A inceput numaratoarea voturilor in Timis. Presedintii sectiilor de la referendum,  cu sacii cu voturi la BEJ
© Tion: A inceput numaratoarea voturilor in Timis
A început numărătoarea voturilor. La Biroul Electoral Județean (BEJ) de la Palatul Administrativ (sediu al Instituției Prefectului și al Consiliului Județean Timiș) au început să sosească președinții secțiilor de votare cu sacii cu voturi, imediat după ora 21.

Holurile Palatului Administrativ au început să se aglomereze în jurul orei 22, când au început să sosească tot mai mulți președinți, însoțiți de cei care asigură paza, cu sacii cu voturile de la referendum. Aceștia au de parcurs mai multe etape, de la predarea voturilor și la predarea proceselor verbale, până ajung acasă, după două zile în care au asistat procesul de votare la referendum.

În județul Timiș, prezența a fost, la închiderea urnelor, 18,36 la sută – 114.642 de timișeni au votat la referendumul privind redefinirea căsătoriei, din care 97.690 pe liste permanente și 15.506 pe liste suplimentare, iar cu urna mobilă 1.446.

În Timișoara prezența la vot a fost de 17,26 la sută, un total de 48.262 de alegători cu drept de vot au trecut prin secțiile de votare din oraș: pe liste permanente au votat 41.055 persoane, pe liste suplimentare 6.170, iar cu urna mobilă 1.037. Cea mai mare prezență la vot a fost la secția de la Colegiul „Ion Vidu” – 59,96 la sută, un total de 325 votanți – 97 pe liste permanente și 228 pe liste suplimentare.

UPDATE. Rezultatele parțiale ale numărătorii voturilor în Timiș

La Biroul Electoral Județean Timiș, la puțin timp după închiderea urnelor, a început numărătoarea voturilor. Primele rezultate parțiale în Timiș, după numărarea voturilor din 122 de secții, arată că 91,6 alegători au votat „DA” la referendum.

După numărarea voturilor din 122 de secții din 597 (27.074 de voturi), în Timiș, din primele rezultate parțiale ale Biroului Electoral Județean reiese că 24.816 (91,6 la sută) alegători au votat cu „DA” la referendum, iar 1.755 cu „NU” și s-au înregistrat 503 voturi nule.

Cetățenii care au participat la referendumul național pentru redefinirea căsătoriei s-au pronunțat prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.

Practic, cetățenii au fost consultați referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea familiei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul referendumului este schimbarea acestui text în „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Articole pe aceeași temă:

Timișenii cu drept de vot nu s-au înghesuit sâmbătă dimineață la secțiile de votare, județul Timiș fiind totuși peste media națională în ceea ce privește prezența la vot. La ora 10, în Timiș votaseră peste 6.000 de persoane. După primele trei ore de la demararea votului în cadrul referendumului d...

A început referendumul! Toate secțiile din județul Timiș s-au deschis la ora 7. Peste 600.000 de locuitori ai celui mai vestic județ al țării pot vota la acest referendum pentru redefinirea căsătoriei. În județul Timiș sunt 597 de secții de votare și 624.243 de cetățeni cu drept de vot. Față de p...

În weekend, cetățenii României vor fi consultați, prin intermediul unui referendum, referitor la modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea căsătoriei. În actuala formă, textul din Constituție prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar scopul refer...16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor