A inceput nebunia cazarilor in caminele studentesti din Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
A inceput nebunia cazarilor in caminele studentesti din Timisoara
Zarvă mare printre studenţi: la Timişoara s-a dat deja startul procesului de cazare în căminele studenţeşti. Cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) încep cursurile de luni, aşa că tot ei sunt şi primii care au început să se cazeze. USAMVB oferă studenţilor aproximativ 1500 de locuri în cămine.

Cu multe bagaje, însoţi de părinţi, fraţi, surori sau bunici, studenţii de la USAMVB au început să îşi aranjeze lucrurile în camere. În vreme ce bobocii au puţine emoţii, cei din anii II sau III sunt relaxaţi şi spun că nu ar da viaţa din cămin pentru nimic.

Raluca Macavei, din Brad, este anul I la Inginerie Alimentară. Ea va mai sta în cameră cu alte trei colege. Însoţită de părinţi, a venit pregătită cu de toate. Şi-a adus cuptor cu microune, sandwich maker şi un covor. „Nu ştiu cum o să fie, nu zic că o să stau patru ani aici. Pe o colegă o ştiu, pe celelalte nu. Eram curioasă să văd cum e în cămin. Depinde cum o să fie celelalte persoane. Am venit cu trei trolere şi două cutii. Mi-am adus vase, tot ce am nevoie”, ne-a povestit Raluca.

Dacă Raluca spune că a fost curioasă să vadă cum e viaţa de student în cămin, Ioana, o altă studentă, în anul II, care a mai stat în cămin, spune că nu s-ar muta niciodată în chirie şi că aici are o serie de beneficii. „E mai bine. O dată din cauza banilor, dar în cămin ai acces mai repede la informaţie. O să stăm cinci fete în cameră. Anul trecut am stat în aceeşi cameră şi eram patru fete. Am venit cu multe lucruri mi-am adus tot ce am nevoie de spălat şi de gătit, dar şi cărţi. E bine aici”, ne-a povestit Ioana Bera Lutescu, studentă în anul II la Medicină Veterinară.

La USAMVB, la ciclul licenţă, sunt înscrişi aproximativ 3500 de studenţi, iar universitatea oferă locuri numai pentru aproximativ 1500 dintre ei. Chiar şi aşa, conducerea universităţii de asigurări că niciun student nu va rămâne necazat. „Niciodată în ultimii ani nu au rămas studenţi necazaţi. Studenţii de anul I prind toţi cazare, ca în fiecare an. Cea mai mare parte din masteranzi au prins şi ei un loc. Avem patru cămine şi unul de garsoniere”, ne-a spus prorectorul USAMVB, Stelian Acatincai.

LA USAMVB studenţii din cămine vor plăti lunar, pentru o cameră cu patru paturi, 150 de lei, asta în cazul în care studiază pe locurile bugetate. În caz contrar, ei trebuie să achite lunar suma de 250 de lei. Dacă studenţii au prins un loc într-o cameră cu trei paturi, preţurile urcă şi cei de la fară taxă plătesc lunar aproape 230 de lei, în vreme ce studenţii de la taxă trebuie să scoată din buzunat în jur de 330 de lei.

La USAMVB cazările se fac până în data de 19 septembrie, la ora 19. La înscriere studenţii trebuie să se prezinte cu o copie de pe buletin şi două fotografii. De asemenea, aceştia trebuie să achize jumătate din chiria pe luna septembrie, o garanţie de 50 de lei şi taxa de cablu în valoare de 40 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor