A crescut suma de bani care va fi solicitata Guvernului pentru reparatia scolilor din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
7Comentarii
A crescut suma de bani care va fi solicitata Guvernului pentru reparatia scolilor din Timisoara
© Foto: arhiva
Suma solicitată Guvernului pentru reparația școlilor din Timișoara care au avut de suferit de pe urma furtunii s-a schimbat de la o zi la alta. Dacă marți pentru reparația școlilor din orașul de pe Bega a fost aprobată suma de 1,5 milioane de lei, miercuri, după o nouă ședință a comitetului pentru situații de urgență desfășurată la Instituția Prefectului Timiș, suma depășește cu puțin 2 milioane de lei.

La comitetul pentru situații de urgență, desfășurat marți, în prezența primului ministru Mihai Tudose, s-a aprobat, doar pentru reparația școlilor în urma stricăciunilor provocate de furtună suma de 1,513 milioane lei. Asta deși primarul Timișoarei Nicolae Robu a cerut, în urma evaluărilor făcute de specialiștii primăriei, 20 milioane lei pentru reparația școlilor din Timișoara, după furtună. Miercuri, suma s-a schimbat, și a ajuns de la 1,5 milioane la puțin peste 2 milioane de lei. Pe listă au fost incluse și alte școli din Timișoara care au avut de suferit de pe urma furtunii, iar la unele unități de învățământ sumele au fost scăzute.

Marți seara, la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a fost o ședință cu reprezentanții primăriei, ai inspectoratului și cu directorii ale căror școli au avut de suferit de pe urma furtunii. Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat s-au ocupat de centralizarea datelor și evaluarea pagubelor, împreună cu alte instituții, și au propus Guvernului lista finală pentru despăgubirile care vor fi acordate școlilor din Timișoara. Suma este de 2.090.000 lei, nici 1,513 milioane lei cât au spus marți reprezentanții Inspectoratului Școlar, nici 20 milioane, cât au cerut cei de la Primăria Timișoara. Această listă aprobată miercuri dimineața în comitetul județean pentru situații de urgență va fi trimisă Guvernului, pentru a fi aprobată în următoarea ședință și a fi acordate despăgubirile pentru demararea lucrărilor.

Dacă marți erau 16 școli care primeau despăgubire de la Guvern, miercuri, lista acestora a ajuns la 25. Pe această listă sunt incluse și două spitale din Timiș, astfel că suma totală care va fi acordată de Guvern este de 2,41 milioane lei.

Lista școlilor din Timișoara pentru care s-a aprobat miercuri, în comitetul pentru situații de urgență, alocarea sumelor pentru reparații de la Guvern:

Reparații acoperiș Colegiul Economic „FS Nitti” – 48.000 lei
Reparații acoperiș Colegiul Național Bănățean – 67.000 lei
Reparații acoperiș Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” – 6.000 lei
Reparații la Liceul de Arte Plastice – 1.110.000 lei
Reparații Colegiul Tehnic de Vest – 100.000 lei
Reparații acoperiș Liceul „Bartok Bela”, corp liceu – 48.000 lei
Reparații acoperiș Școala Gimnazială 2 – 8.000 lei
Reparații acoperiș Colegiul Tehnic Energetic, clădirea „Tudor Tănăsescu” – 48.000 lei
Reparații acoperiș Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” – 34.000 lei
Reparații acoperiș Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu” – 36.000 lei
Reparații Liceul Grigore Mosil – 24.000 lei
Reparații acoperiș Colegiul Tehnic „IC Brătianu” – 50.000 lei
Reparații acoperiș Colegiul de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” – 50.000 lei
Reparații acoperiș Școala Gimnazială 27 – 12.000 lei
Reparații acoperiș Școala Gimnazială 6 – 9.000 lei
Reparații Grădinița PP 23 – 24.000
Reparații acoperiș Colegiul „CD Loga” – 35.000 lei
Reparații Școala Avram Iancu – 30.000 lei
Reparații Liceul Jena Louis Calderon – 48.000 lei
Reparații Colegiul Henri Coandă – 12.000 lei pentru acoperișul colegiului și 72.000 lei pentru reparații acoperiș spălătorie colegiu, care a fost distrusă în totalitate.
Reparații Colegiul Electrotimiș: 25.000 lei
Reparații Colegiul Emanuil Ungureanu – 42.000 lei
Reparații Liceul Auto – 112.000 lei
Reparații Școala Gimnazială nr 16 – 35.000 lei
Reparații Școala Gimnazială nr 12 – 5.000 lei.

Total școli Timișoara – 2,090 milioane lei

Suma alocată spitalelor a rămas aceeași:

Reparații acoperiș Institutul de Boli Cardiovasculare, 3 corpuri / Ministerul Sănătații – 170.000 lei
Reparații acoperiș și ferestre Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj / Municipiul Lugoj / 150.000 lei

Total județul Timiș: 2,41 milioane de lei.

UPDATE. Nicolae Robu prezintă daunele totale după furtună, la școli și spitale. Majoritatea reparațiilor se fac cu bani de la bugetul local

Reprezentanții primăriei au reușit să calculeze pagubele totale după vijelia de duminică pentru școlile și spitalele ce aparțin municipalității. E nevoie de 19,2 milioane de lei numai pentru școli și de 1,3 milioane de lei pentru reparațiile la spitalele afectate.

„În urma furtunii de duminică, la școli este nevoie de 19.233.306 lei, din care 2,1 milioane de lei, reprezentând 10,02%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 90% asigurându-se de la bugetul local. La spitale este nevoie de 1.326.264 lei, din care pentru 342.000 lei, reprezentând 25,79%, există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 75% asigurându-se de la bugetul local. Menționăm că o bună parte din lucrări s-au și efectuat deja, grație mobilizării exemplare a echipelor de meseriași ale societății Colterm, cărora le mulțumesc”, a anunțat primarul Timișoarei.

Primăria Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu s-au înțeles în ceea ce privește evaluarea pagubelor la școli și grădinițe. Reprezentanții inspectoratului au propus suma de aproximativ 1,5 milioane de lei ca despăgubire pentru pagubele provocate de furtună la școlile și grădinițele din ...7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor