A crescut promovabilitatea la simularea examenului de Bacalureat in Timis

De Valentin Rusu
A crescut promovabilitatea la simularea examenului de Bacalureat in Timis
© TION: A crescut promovabilitatea la simularea examenului de Bacalureat in Timis
Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au scăpat de emoţiile simulărilor Bacalaureatului, dar nu mai au mult până când vor susține adevăratul examen al maturităţii. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a făcut publice rezultatele la probele susținute la începutul acestei luni.


Conform situaţiei emise de inspectoratul Şcolar Timiş, promovabilitatea la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XII-a este în creştere faţă de anul trecut cu 4,29 la sută. Dacă la simularea Bacalaureatului în anul 2014 a fost înregistrată o promovabilitate de 25,08 la sută în rândul elevilor de clasa a XII-a, acum, în 2015, promovabilitatea a crescut la 29,37 la sută în cazul elevilor din ultimul an de liceu din Timiş. Dar, totuşi, puţini elevi au reuşit să treacă acest prag… al promovabilităţii.

Din 5536 de elevi de clasa a XII-a din Timiş înscriși la simularea examenului de Bacalaureat, au fost prezenţi 4065. 161 de elevi au avut medii finale sub 6, iar 1194 au avut medii peste 6, ceea ce înseamnă că au promovat.

Simularea a fost dată şi de elevii claselor a XI-a. 4732 de elevi de clasa a XI-a din Timiş s-au înscris la simularea examenului de Bacalaureat, dar s-au prezentat doar 3449. Dintre aceştia, 240 au luat medii finale sub 6 (n.r. între 5 şi 5,98 – 5,99 se rotunjeşte la 6)– nepromovaţi, iar 693 medii peste 6. Restul, până la numărul total de elevi prezenţi, au luat note sub 5.

La proba de matematică au promovat 32,49 la sută dintre elevii de clasa a XI-a şi a XII-a din Timiş. Din 5949 de elevi înscrişi la probă, din a XI-a şi a XII-a (2644 – clasa a XI-a şi 3305 clasa a XII-a), 1214 de liceeni din anul terminal au reuşit promovarea examenului de matematică, iar 719 de elevi din clasa a XI-a au promovat acest examen. La Istorie s-a înregistrat o promovabilitate totală de 66,57 la sută, din ambele clase – a XI-a şi a XII-a – 1589 de elevi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !