A crescut numarul profesorilor din Timis care au luat Definitivatul, dupa contestatii

De Adrian Panduru
A crescut numarul profesorilor din Timis care au luat Definitivatul, dupa contestatii
© A crescut numarul profesorilor din Timis care au luat Definitivatul, dupa contestatii (foto: arhiva)
Emoţii pentru profesori. S-au afişat rezultatele după contestaţii la concursul de Definitivat în Timiş. În urma recorectării lucrărilor, procentul de promovare a crescut. Profesorii au dat acest examen pentru a-şi obţine dreptul de practică în învăţământul preuniversitar şi pentru a ocupa un loc la catedră.

În total, la examenul de Definitivat, în Timiş, s-au înscris 346 candidaţi, dar la proba scrisă au participat 289, iar 65 au decis să se retragă din examen.

În urma recorectării lucrărilor contestate, numărul candidaţilor care au promovat examenul a crescut de la 115 la 119.

Astfel, 105 candidaţi au medii între 8 şi 8,99, iar 14 candidaţi medii între 9 şi 9,99. În urma recorectării lucrărilor, procentul de promovare la Definitivat în Timiş a crescut la 53,12 la sută, faţă de 51,33 la sută cât era înainte de depunerea contestaţiilor.

Examenul de definitivare 2015 constă în susţinerea a cel puțin două inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise. Profesorii înscrişi la definitivat au fost inspectaţi la clasă până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplină de examen şi directorul şcolii.

Profesorii susţin examenul de definitivat pentru a dobândi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Profesorii se pot prezenţa la Definitivat doar în maxim trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

Articole pe aceeași temă:

Jumatate din profesorii din Timis inscrisi la examenul de definitivat au promovat. Nicio medie de 10!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor