800 de inimi operate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in 2014

De Valentin Rusu
7Comentarii
800 de inimi operate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in 2014
© TION: 800 de inimi operate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in 2014
La Clinica De Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara s-au operat în anul care a trecut 800 de inimi. Cu echipamente noi s-ar putea face mai multe operaţii pe cord deschis, în anul viitor, spun medicii.

Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă vorbește, la un moment de bilanţ, despre lucrurile care s-au făcut şi care ar mai trebui făcute în clinica de la Pădurea Verde.

“Am operat 800 de inimi şi am realizat încă vreo 300 de operaţii vasculare în, totuşi, mica noastră Clinică de Chirurgie Cardiovasculară, cu 50 de paturi, două săli de operaţie şi 7 locuri în Terapie Intensivă. Am avut materiale din Programele Naţionale de Chirurgie Cardiacă: valve cardiace mecanice şi biologice, proteze vasculare, fire de sutură, medicamente, antibiotice şi alte materiale specifice, fără să mai cumpere pacienţii de la farmacie în pod privat”, spune prof. dr. Marian Gaspar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă – Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Sunt şi multe lucruri pe care echipa care are grijă de inimi ar dori să le facă şi încă nu poate.

“Spitalul cel Nou cu trei etaje, două săli de operaţie noi, o terapie intensivă cu alte 6 locuri, încă 30 de locuri pentru pacienţi. Dacă reuşim să primim echipamente pentru Staţia Centrală de Sterlizare şi sălile de operaţie noi atunci am putea face peste 1 400 de Operaţii pe Cord Deschis. Desigur, asta înseamnă şi personal medical în plus şi fondurile aferte, dar aşa nu ar mai aşteapta pacienţii atât de mult. La Timişoara primim pacienţi din toată ţara, patologia cardiacă fiind pe primul loc ca morbiditate şi mortalitate în România, ca şi în alte ţări din lume”, spune Gaşpar.

La final de an, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă are și un mesaj pentru timișoreni.

“Să ne uităm cu Speranţe şi Gânduri senine spre Anul care vine 2015, să ne aducă mai multă stabilitate morală şi socială, bunătate şi principii între oameni, să ne urăm mai puţin şi să ne ajutăm mai mult cu Bucurie şi Lumina. Echipa de la Clinica de Chirurgie Cardiacă vă transmite Sărbători Fericite, fără evenimente cardiace majore, “doar o uşoară <<tahicardie>>, când intră Moş Crăciun cu sacul plin de urări de sănătate şi gânduri bune de la noi doctorii: Chirurgi, Anestezişti, Cardiologi, Asistente Medicale şi tot personalul medical care stă în jurul vostru cu tot dragul şi profesionalismul, să vă faceţi bine, aici la Institutul de <<Reparat Inimi>> din Banat”.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor