70.000 de semnaturi stranse in Timis contra casatoriilor intre persoane de acelasi sex

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
53Comentarii
70.000 de semnaturi stranse in Timis contra casatoriilor intre persoane de acelasi sex
© TION: 70.000 de semnaturi stranse in Timis contra casatoriilor intre persoane de acelasi sex
În județul Timiș continuă strângerea de semnături împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Se dorește schimbarea unui articol din Constituția României care definește căsătoria. În Timiș, zeci de mii de persoane susțin acest deziderat.

Aproximativ 70.000 de semnături s-au adunat în Timiș pentru schimbarea Constituției. Practic, strângerea de semnături are loc pentru a schimba o propoziție din Constituție care definește căsătoria ca fiind uniunea dintre doi soți. Cei care vor să schimbe Constituția doresc să fie menționat clar: căsătoria este uniunea între o femeie și un bărbat. În acest fel, valul de căsătorii între persoanele de același sex din alte țări nu ar atinge și România, sunt de părere inițiatorii acțiunii.

În judeţul Timiș, până acum s-au strâns 70.000 de semnături, cu ajutorul a peste 2.000 de voluntari, după cum specifică reprezentanții Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR).

„Vreau să precizez faptul că voluntarii sunt oameni cu profesii diverse, provin din medii diverse şi aparţin de diferite culte religioase sau sunt fără apartenenţă religioasă. Le mulţumim tuturor pentru efortul şi dăruirea lor şi ne bucurăm că datorită acestei iniţiative a Coaliţiei pentru Familie, în toată această diversitate am găsit cu toţii un reper comun în definiţia căsătoriei”, spune Claudia Albulescu, preşedinte APOR Timiş.

Strângerea de semnături continuă până în 31 ianuarie 2016 în judeţul Timiș. Cei care sunt interesați își pot exprima opțiunea la sediul Asociaţiei Părinţi Pentru Ora de Religie ( A.P.O.R.) – filiala Timiș, din Str. Zugrav Nedelcu nr. 5 – în intervalul orar 12-16, de luni până vineri, sau la bisericile aparţinând tuturor cultelor creştine din Timiş – în orarul lor de funcţionare. De asemenea, se pot da semnături şi prin intermediul voluntarilor care au luat la ei liste pentru a fi uşor accesibile comunităţilor în care aceștia ajung şi unde găsesc oameni dornici să semneze pentru acest demers, dar care nu ajung în biserici sau la sediul A.P.O.R.

„Acest număr impresionant de 70.000 de semnături, doar în judeţul nostru, arată faptul că suntem foarte mulţi conştienţi şi preocupaţi de importanța căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, singura uniune capabilă să dea naştere de copii. E o realitate incontestabilă că România are nevoie de o creştere a natalităţii pentru a ne putea perpetua neamul. De aceea, trebuie încurajată naşterea de copii şi trebuie susţinută familia. E nevoie de o accentuare a importanţei rolului familiei în societatea noastră prin readucerea în prim plan a valorilor morale creştine care au stat de-a lungul timpului la formarea identităţii noastre naţionale. Dacă iubirea, blândeţea, iertarea, credinţa, speranţa, răbdarea, cumpătarea, curajul şi alte valori morale ar fi cele care ne-ar guverna viaţa şi societatea în prezent, cu siguranţă am fi mai uniţi şi am evolua într-o direcţie bună din toate punctele de vedere: economic, social, cultural, etc.”, spune Claudia Albulescu.

Ținta este de a se strânge 500.000 de semnături la nivel național. La sfârșitul lunii ianuarie, datele se vor centraliza și vor fi trimise către primării pentru validarea lor, urmând să fie apoi trimise spre Curtea Constituțională.

Printre ONG-urile care susțin această inițiativă se numără și Asociația Alianței Familiilor din România, Familia Tradițională, Asociația Înțelege Autismul, Asociația Dascălilor din România și altele.53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor