5 motive pentru a instala un sistem de alarma in locuinta

5 motive pentru a instala un sistem de alarma in locuinta
© foto: Spy Shop
ADVERTORIAL. Instalarea, armarea, dezarmarea, taxe, costuri si alarmele false sunt lucruri care sunt legate de sistemele de securitate, ceea ce va poate face sa va intrebati daca acestea sunt sau nu o bataie de cap. Aceasta este o intrebare buna pentru a va face sa va ganditi cum puteti sa va protejati cel mai bine valorile si pe cei dragi.

Exista o multime de elemente de luat in calcul atunci cand vine vorba despre sistemele de securitate de acasa, care includ si modul in care poti beneficia de un astfel de echipament, atat tu cat si familia ta.

In ziua de astazi sunt o multime de producatori ai echipamentelor de securitate, care au lansat sisteme de alarma pentru toate tipurile de client: atat in functie de pret, cat si in functie de functionalitati si caracteristici. Pe piata se gaseste o gama foarte variata de astfel de echipamente pe care le poti achizitiona.

Atat sistemele de alarma antiefractie prin cablu, cat si sistemele de alarma antiefractie wireless sau sistemele de alarma smart au evoluat o data cu tehnologiile actuale, sunt moderne si au un grad tot mai mare de fiabilitate si detectie.

Iata 5 motive pentru care este indicat sa iti instalezi un sistem de alarma antiefractie de la Spy Shop.

1. Protejeaza casa si familia

Acesta este, bineinteles, beneficiul la care se gandesc cei mai multi oameni. Probabil cu totii stim pe cineva care a fost victima unor hoti si i-au fost furate electronice, bijuterii sau alte obiecte de mare valoare din cauza unei intrari prin efractie in casa. Mai urat este atunci cand obiectele furate sunt foarte pretuite, nu neaparat ca valoare materiala, cat sentimental. Un sistem de securitate antiefractie are o sirena care ii sperie pe multi potentiali hoti si poate sa notifice autoritatilor locale daca cineva incearca sa intre in casa neautorizat.

2. Sperie raufacatorii

Un studiu realizat in urma cu cativa ani a constatat ca, odata cu cresterea numarului de sisteme de alarma antiefractie instalate intr-o anumita zona rezidentiala, numarul de spargeri a scazut in acel perimetru, ajutandu-I oarecum chiar si pe cei care nu aveau propriul sistem de securitate. SIstemul de alarma, cat si cel de supravgehere video, vin cu un sticker (pe care il poti cumpara si separate), care se poate lipi pe geam sau pe usa si care atentioneaza faptul ca acel obiectiv este monitorizat si protejat, astfel ca acesta este un prim pas in a atrage atentia potentialilor raufacatori ca ar fi bine sa nu se apropie.

3. Te fereste de probleme

Un sistem de alarma complet si eficient are in componenta si senzori de gaz, fum si inundatie. Acestea se conecteaza separat, prin cablu sau wireless, in functie de sistemul instalat si informeaza despre problemele legate de foc, emisii de gaz, sau inundatie. Poti opta pentru a primi notificari pe telefon daca sunt probleme de functionare cu alarmele de fum sau de monoxid de carbon, sit e atentioneaza atunci cand detecteaza un potential pericol: incendiu, inundatie etc. In functie de producator, poti sa o configurezi astfel incat autoritatile sa fie imediat informate despre aceste situatii de urgenta.

4. Supravegherezi casa

Sistemele de alarma modern pot integra o camera de supraveghere, pentru un plus de siguranta. Camera de supraveghere poate fi setata sa inregistreze continuu, poate fi programata sau poate sa inregistreze doar cand este detectata miscarea: spre exemplu, atunci cand sunteti toti plecati de acasa, armati alarma, iar in cazul in care cineva patrunde prin efractie si se afla in “vizorul” camerei, aceasta incepe sa inregistreze automat.

5. Alerteaza autoritatile

Cele mai multe sisteme de securitate moderne pot alerta autoritatile competente in mai multe tipuri de situatii de urgenta: spargeri, incendii, chiar inundatii. Atunci cand nu sunteti acasa si cineva intra in locuinta, cand alarma se declanseaza, va trimite si o notificare catre firma de paza care este responsabila cu protectia casei si/sau catre autoritati: politie in cazul acesta.
Regulament de plasare a anunturilor