4 lucruri care te vor ajuta să prinzi un hoţ

4 lucruri care te vor ajuta să prinzi un hoţ
© foto: Spy Shop
ADVERTORIAL. Nimic nu este mai rău decât să îţi găseşti casa vraişte şi lucrurile de valoare furate; este de înţeles că acest lucru reprezintă, ulterior, o traumă. Şi mai logic este faptul că după ce descoperi aceste lucruri, vei avea cea mai mare determinare de a prinde hoţul şi a-l face să plătească pentru dauna pe care ţi-a provocat-o.

Cu toate astea, măsurile preventive sunt cele mai bune de luat în aceste cazuri. Chiar dacă ai un sistem de supraveghere/alarmă pus la punct, poţi lua măsuri de precauţie suplimentare. Mai jos vei regăsi o listă cu cele mai importante 4 lucruri care te vor ajuta să prinzi un hoţ care ţi-a distrus casa în cazul în care măsurile de prevenire nu au fost eficiente.

  1. Înregistrările camerelor de supraveghere

Cea mai logică şi simplă cale de a prinde un hoţ este să duci filmările cu intrarea prin efracţie direct la poliţie. Asta înseamnă că va trebui să instalezi camere de supraveghere în locurile cheie de intrare în locuinţă pentru a fi acoperit în cazul unui eveniment nefericit.

În momentul în care tu aduci dovezi cu chipul spărgătorului în faţa forţelor de ordine, procesul ce urmează este automat simplificat, ei având identitatea hoţului obţinută cu ajutorul datelor video pe care tu le-ai furnizat. Instalează camerele de supraveghere cât mai curând pentru a evita astfel de situaţii şi blocaje ale ulterioarelor anchete.

  1. Marchează obiectele de valoare

Aceasta este o metodă mai ciudată dar pentru hoţii neexperimentaţi va funcţiona de fiecare dată. În esenţă, vei marca orice obiect care pentru tine ar produce daune financiare dacă ar fi furat; există câteva metode prin care le poţi marca.

Cea mai populară este cea a unui pix UV. Acestea sunt ieftine şi nu lasă urme vizibile în spate, ci se pot vedea doar cu ajutorul unei lumini UV. Deci în cazul în care cineva intră prin efracţie în casa ta dar nimic nu arată schimbat în interior cu excepţia lipsei unor obiecte de valoare, poliţia care va găsi acest hoţ cu obiectele asupra lui, vor putea confirma că sunt ale tale datorită semnului cu pixul UV pe care le-ai lăsat pe ele.

  1. Fă un inventar periodic al obiectelor de valoare

La fel ca metoda marcatului obiectelor, întocmirea unei liste periodice cu cele mai de valoare lucruri din casa ta va fi foarte folositoare în cazul unei spargeri. Din nou, dacă poliţia va prinde suspectul cu obiectele de pe lista ta, totul se va rezolva foarte rapid.

De asemenea, după spargere, poţi intra pe site-urile populare de vânzări pentru a căuta acolo lucrurile furate; de cele mai multe ori, pentru a nu fi prinşi cu ele, hoţii vor încerca să le vândă astfel încât în cazul în care poliţia îi găseşte, nu vor avea obiectele asupra lor şi nu vor putea fi acuzaţi de furt sau intrare prin efracţie.

  1. Tracker electronic

Poţi afla foarte uşor unde este hoţul atâta timp cât ai plasat un mic GPS pe unul dintre cele mai valoroase obiecte pe care le ai în casă. Acest lucru funcţionează în special dacă trackerul este plasat pe obiecte electronice precum laptop-uri, tablete, smartphone-uri, lucruri care se întâmplă să fie primele pe care hoţii pun ochii atunci când sparg o casă.

Dispozitivele de urmărire vin în diverse forme şi mărimi, dar majoritatea sunt foarte mici şi subtile; deci vor trece neobservate într-o carcasă de laptop, spre exemplu. Cu toate astea, dacă optezi pentru această metodă de protecţie, îţi recomandăm să cauţi un dispozitiv de urmărire cu distanţă de acţiune cât mai mare, astfel încât obiectul odată furat, să îl poţi urmări fără probleme cauzate de distanţa pe care hoţul o pune între tine şi el.

Experienţa unei spargeri nu este una plăcută şi este, fără dubii, de evitat. Pe lângă aceste metode, recomandăm puternic instalarea a cel puţin o cameră de supraveghere, măcar la intrarea principală în casă; îţi va oferi un anumit nivel de linişte psihică atunci când eşti departe de casă.

(219719)
Regulament de plasare a anunturilor