10 remedii pentru imunitate excelenta

De Lavinia Melania Bratu
Reactualizat la:
10 remedii pentru imunitate excelenta
Un sistem imunitar puternic ne ferește de infecții, viroze, ține boala departe de noi. Genetic se spune că structura noastră poate fi mai slabă sau rezistentă, lucru care poate fi luat în seamă doar pentru a găsi o scuză celor ce se întâmplă. Genetica dispune dar nu declanșează manifestarea genelor sensibile sau generatoare de boală!

Ce determină acest mecanism să funcționeze astfel? Întocmai felul în care noi ne adaptăm la mediu, prin ce mâncăm, cât de tare ne stresăm, cu câtă bucurie ne trăim viețile (sau nu), zi de zi.

Ce putem face, concret, pentru un sistem imunitar puternic și un corp ferit de boală? Iată câteva gânduri, preluate din cercetările științei și practica unora dintre noi. Înainte de toate, trebuie să credem că se poate și să vrem, potențialul nostru este imens…

1. Grăsimile proaspete animale (din carne și lactate) și alimente bogate în colesterol (caviar, ulei ficate de cod, gălbenușul proaspăt de ou, untul, peștele de apă rece sau crustaceele).
2. Uleiul presat la rece de măsline, nuci, avocado, semințe.
3. Bulbii – ceapa și usturoiul.
4. Sucuri naturale proaspete din fructe și legume.
5. Consum regulat de legume verzi: pătrunjel, mărar, coriandru, ceapă verde, alge marine etc.
6. Alimentele fermentate și consumul periodic de probiotice.
7. Expunerea controlată la soare, mai ales în lunile de primăvară și toamnă, dimineața și seara.
8. Înotul în apă nepoluată și exercițiul în aer liber.
9. Consumul mare de fructe și legume proaspete, de sezon.
10. Gestionarea optimă a stresului cotidian, prin perioade de muncă, alternând cu perioadele de relaxare și deconectare. Să nu uităm de cei trei timpi de care vorbește mereu Academicianul Ovidiu Bojor: „8 ore de muncă, 8 ore se somn, 8 ore de relaxare-conectare cu ceialți – sport – activitate lejeră!”

Să fim sănătoși, să avem gândul bun mereu și pace în suflet!

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor