Zeci de copii aflati in plasament sau din familii cu posibilitati reduse, din Timisoara, merg la Zoo de 1 Iunie

De Adrian Panduru
Zeci de copii aflati in plasament sau din familii cu posibilitati reduse, din Timisoara, merg la Zoo de 1 Iunie
© TION - Zeci de copii aflati in plasament sau din familii cu posibilitati reduse, din Timisoara, merg la Zoo de 1 Iunie
Anul acesta, de Ziua Internațională a Copilului, 41 de prichindei, puști și puștoaice din Timișoara, vor sărbători alături de echipa Fundației Serviciilor Sociale Bethany ziua lor – 1 Iunie.


Copiii vor avea parte, pe lângă obișnuita petrecere cu tort, confeti și dulciuri, de câteva surprize mijlocite de către Grădina Zoologică și Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Astfel, pe 2 iunie, începând cu ora 15.00, la sediul Bethany va avea loc o mică reuniune ”dulce” după care, cu mic cu mare, vor porni într-o aventură zoologică în care vor studia, ca niște adevărați cercetători, mai multe specii de animale sălbatice, de la noi din țară sau exotice, care sunt rezidente la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde.

Pe 5 iunie, după trei zile de pauză, aniversarea va continua cu o incursiune la Muzeul Satului Bănățean unde copiii vor fi inițiați în fascinanta lume a meșteșugurilor tradiționale românești. Aici, cu sprijinul unor cunoscători în arta populară, vor desluși tainele pe care le ascunde roata olarului și cuptorul în care sunt arse vasele de lut sau vor pătrunde misterul desenelor și motivelor de pe hainele, ștergarele sau covoarele realizate cu ajutorul războiului tradițional de țesut. Și, ca amintirea acestei zile să rămână vie și peste ani, copiii vor putea să ducă acasă tot ceea vor fi realizat în aceste mici ateliere de creație ad-hoc.

Copiii implicați în această acțiune sunt copii aflați în plasament la asistenți maternali din Timișoara, dar și elevi ai Scolii Gimnaziale nr. 1 și ai Școlii generale nr .21 Vicențiu Babeș Timișoara care provin din familii cu posibilități reduse. Aceștia sunt și beneficiari ai programelor oferite prin intermediul proiectului „În bancă pentru viitor” derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany din fondurile proprii.

Astfel, în 2 iunie 2015, ora 15.00, la sediul Fundaţiei Bethany va avea loc Ziua Tuturor Copiilor, Reuniunea Dulce, iar la ora 16.30 vizită la Grădina Zoologică din Timişoara. În 5 iunie, ora 15.00, la Muzeul Satului Bănăţean din Timișoara se vor desfășura ateliere de olărit si de ţesut pe războaie tradiționale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !