Zece copii cu sindrom Down din Timisoara merg la mare cu banii stransi la Timotion

De Adrian Panduru
Zece copii cu sindrom Down din Timisoara merg la mare cu banii stransi la Timotion
Festivalul alergării de la Timișoara dă posibilitatea unor copii cu sindrom Down de a merge în tabără la mare. O tabără educativă, care este posibilă în urma fondurilor strânse la Timotion.

Anul trecut, prin intermediul evenimentului de alergare Timotion, organizat de Asociația Alergotura, 5 copii cu sindrom Down de la Fundația de Abilitare ”Speranța” au participat la Olimpiada Națională Down Retezat, obținând locul 1 și medalii de aur, cu importante beneficii asupra stării lor de bine.

În 2016, cu banii strânși la același eveniment, celor 10 copii incluși în proiect și părinților lor li se oferă un program cu ajutorul căruia cei mici să se poată adapta mai bine societății.

În 23 aprilie 2016, beneficiarii acestor fonduri au alergat împreună la cursele Timotion: părinți, copii, bunici, prieteni și vecini, cunoscuți sau doar susținători pentru copiii cu sindrom Down, bucurându-ne de susținerea întregii comunități. Cu sprijinul susținătorilor au reușit să strângă 8.791 lei, depășind targetul inițial setat, de 4000 de lei. Suma va fi valorificată pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și desfășurare a evenimentului – rezultat al proiectului – o tabără cu activități educaționale și terapeutice pentru copiii cu sindrom Down.

„În perioada 15 – 20 iulie 2016, vom organiza la Eforie Nord o tabără cu activități educațional – terapeutice pentru copii și părinți.Într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă, într-un mediu interactiv și stimulant, copiii vor deprinde prin joc abilități de socializare și comunicare, sub supervizarea terapeuților Fundației de Abilitare ”Speranța”. Alături le vor sta părinții, care vor fi implicați în egală măsură, având ca efect creșterea competențelor de parentalitate, pentru a ști mai bine cum să interacționeze cu propriul copil”, transmit cei de la Fundația Speranța.

Unii dintre copii vor vedea pentru prima dată marea.

„Am pregătit pentru ei un program pe gustul lor, interactiv, cu multe jocuri, dar fără a uita obiectivele terapeutice urmărite: creșterea competențelor sociale ale copiilor și, respectiv, îmbunătățirea competențelor parentale pentru părinții lor. Ne vom întoarce mai plini de energie, cu forțe proaspete pentru activitățile pe care ni le propunem în următoarea perioadă” – declară Marius Pârjol, conducătorul programului și kinetoterapeut la Fundația de Abilitare ”Speranța”.

Fundaţia de Abilitare “Speranţa” este o organizaţie neguvernamentală care acţionează pentru apărarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi și a familiilor acestora. De aproape 25 de ani, oferă terapii multidisciplinare pentru copii cu autism, sindrom L. Down, Asperger, deficienţe neuromotorii, implant cohlear, ȋntârziere mentală etc. De servicii au beneficiat și beneficiază ȋn continuare peste 800 de copii cu nevoi speciale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor