Viorel Coifan este candidatul PNL pe Colegiul 3 Timisoara. Cosmin Costa s-a retras din cursa

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
14Comentarii
Viorel Coifan este candidatul PNL pe Colegiul 3 Timisoara. Cosmin Costa s-a retras din cursa
Viorel Coifan este candidatul PNL la alegerile parlamentare ce vor avea loc în 25 mai, pe Colegiul 3 Timişoara, loc lăsat liber de Maria Grapini, care a decis să candideze la europarlamentare. Liberalii trebuia să aleagă între Viorel Coifan şi Cosmin Costa, cei care s-au clasat în sondaj pe locul 1, respectiv 2. Cosmin Costa s-a retras însă din cursă. Acum are loc şedinţa Biroului Politic Judeţean, unde s-a luat această decizie.

Viorel Coifan a obţinut susţinere unanimă atât la nivelul Biroului Politic Teritorial, cât şi din partea Delegaţiei Permanente Timiş a PNL.

„Le mulţumesc colegilor din BPT pentru susţinerea necondiţionată şi totală pe care mi-au acordat-o în depunerea candidaturii, în mod special m-a impresionat gestul colegului meu Cosmin Costa, pe care îl cunosc de multă vreme. Gestul demonstrează atmosfera de fair-play care domneşte în filială şi care poate să fie un exemplu de bună practică în politica timişeană şi chiar naţională. Doresc să îi reprezint pe cetăţenii din Colegiul III, şi nu numai, în Parlamentul României bazându-mă pe o experienţă politică şi administrativă dobândită pe parcursul a 24 de ani de când sunt în PNL şi din dorinţa sinceră de a îmbunătăţi climatul politic românesc”,  a precizat candidatul  PNL Timiş pe Colegiul 3, Viorel Coifan.

Consilierul judeţean Cosmin Costa, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL din judeţ, a anunţat susţinerea totală a candidaturii lui Viorel Coifan, considerându-l mai potrivit în contextul actual

„Între experienţă şi tinereţea politică, am ales experienţa, motiv pentru care am propus colegilor din BPT să păstrăm ierarhia rezultată în urma deciziei BPT de acum 2 săptămâni. Îl susţin pe colegul meu Viorel Coifan deoarece consider că trebuie să intrăm în aceste alegeri cu candidatul care are cele mai clare şanse să câştige. Consider că este un gest de fair-play faţă de activitatea politică şi administrativă a acestuia şi cred că merită cu prisosinţă să reprezinte locuitorii Colegiului III din Timişoara în Parlamentul României”, a  declarat Cosmin Costa.

Nicolae Robu, preşedintele filialei PNL, crede că în interiorul partidului competiţia între aspiranţii la statutul de candidat pe Colegiul 3 s-a desfăşurat cu obiectivitate şi fair-play.

„Ce poate fi mai dătător de satisfacţie pentru un preşedinte de filială de partid, atunci când filiala are de stabilit un candidat, decât să aibă din belşug de unde să aleagă! Aceasta a fost situaţia în filiala Timiş a PNL. Nu mai puţin de 5 aspiranţi, cu toţii foarte buni, s-au înscris în competiţia internă, bazată pe principii meritocratice, pentru obţinerea candidaturii la poziţia de deputat pe Colegiul 3 Timişoara. Totul s-a desfăşurat ca mostră de seriozitate, obiectivitate şi fair-play. La sfârşitul competiţiei filiala l-a desemnat drept candidat pe domnul Viorel Coifan, un liberal pur sânge, doctor inginer în calculatoare, fost preşedinte de Consiliu Judeţean, fost subprefect, fost deputat în Parlamentul României. Un om de dreapta, din partea unui partid de dreapta, pentru Timişoara dreaptă! Succes PNL, succes Viorel Coifan!”, a fost mesajul transmis de Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş si primar al Timişoarei.

Experienţa acumulată în 13 ani de activitate în administraţia publică locală (1991-2000, 2008-2012), în 4 ani de activitate parlamentară (2000-2004), în 2 ani de activitate la nivelul administraţiei centrale (2005-2007), în 6 ani de activitate în domeniul managementului de proiecte europene (2007-2013) îl fac pe Coifan un candidat cu greutate şi experienţă.

Coifan a şi prezentat câteva dintre proiectele pe care le are pentru Timişoara: reabilitarea aerodromului Cioca şi introducerea lui în circuitul aeroportuar, demararea investiţiei „Muzeul ştiinţei şi tehnologiei din Banat”, reabilitarea Gării de Nord, Timişoara – Capitală Europeană în 2021, realizarea unui Data Center regional pentru administraţia publică locală. Coifan are o experienţă politică de 22 de ani şi 10 ani de activitate în structurile Consiliului Europei. Acum ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL Timiş.

 

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor