Vin bani pentru proiecte culturale in Timis. Pana in aprilie se mai pot accesa fonduri

De Valentin Rusu
Vin bani pentru proiecte culturale in Timis. Pana in aprilie se mai pot accesa fonduri
Ministerul Culturii a organizat, la Timişoara, un seminar în care a prezentat oportunităţile de finanţare pentru cei care doresc să deruleze proiecte în domeniul cultural.

Ministerul Culturii gestionează, prin Unitatea de Management a Proiectului, programele PA16/RO12 -Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, și PA17/RO13 – Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, derulate prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

“Consider că această întâlnire este de bun augur. Am convocat la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Culturii toţi directorii de instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, care cred că au posibilitatea de a accesa aceste linii de finanţare din cadrul celor două programe”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

“Organizarea acestui seminar are un scop dublu, şi anume: prezentarea oportunităţilor de finanţare şi dorinţa de a vă da ocazia să formulaţi întrebări legate de Ghidul solicitantului. Acesta este cel de-al 5-lea seminar organizat în România. În perioada 2007-2013 am implementat 20 de proiecte, în valoare totală de 349 de milioane de euro”, a spus Bogdan Trîmbaciu, directorul Unităţii de Implementare a Proiectului.

Termenul limită pentru proiecte mari, care au valoare situată între 200.000 de euro şi 2 milioane de euro, este 7 aprilie. Proiectele mici (cu o valoare minimă de 25.000 de euro şi maximă de 85.000 de euro) pot fi depuse până la data de 25 aprilie. Tipurile de activităţi finanţabile sunt: restaurarea, conservarea și punerea în valoare a monumentelor istorice; restaurarea/conservarea patrimoniului cultural mobil; digitizarea bunurilor de patrimoniu; crearea și dezvoltarea de muzee și spații culturale; organizarea de expoziții și evenimente referitoare la patrimoniul cultural și etnic al minorităților.

 

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor