Vin bani pentru profesorii din Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Vin bani pentru profesorii din Timis
© TION: Vin bani pentru profesorii din Timis
Mai multe sume de bani destinate profesorilor vor veni spre judeţul Timiş în următoarea perioadă, de la nivel central. Sumele sunt destinate dascălilor din învăţământul preuniversitar din cel mai vestic judeţ al ţării.

Vor veni bani pentru profesorii din Timiş pentru plata drepturilor salariale, dar şi pentru drepturile pe care dascălii le-au câştigat în instanţă, când au cerut înapoi salariile tăiate în anul 2010 cu 25 la sută. În şedinţa de guvern de vineri, 23 octombrie, a avut loc o rectificare bugetară la nivel naţional, unde s-au alocat bani pentru finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Judeţul Timiş a primit 4.087.000 lei, din care 2 milioane merg spre salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi stabilite prin lege, iar 2.087.000 merg spre cheltuieli prevăzute de articolul 104, alineatul 2, litera b, c, d din Legea Educaţiei Naţionale. Pentru hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor unităţilor de învăţământ de stat vin 33.700.000 lei pentru Timiş (salariile care au fost tăiate în 2010). S-a mai alocat pentru plata diferenţelor sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, la învăţământul preuniversitar de stat, suma de 5.078.000 lei. Pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare – 1.741.000 lei. Se mai așteaptă hârtiile oficiale de la Ministerul Finanţelor, iar după aceea primăriile, la mijlocul lui noiembrie, vor face plăţile propriu-zise.

„Consider că sumele care au fost alocate acum, la sfârşit de an, prin rectificare bugetară, vor duce la o reparare morală şi financiară privind activitatea cadrelor didactice, ţinând cont că alte guverne, în perioada trecută, au avut tupeul maxim să taie salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar. Dacă facem o analiză pertinentă a sumelor venite spre Timiş observăm că în ultimi ani judeţul nu a mai fost neglijat de către Bucureşti, aşa cum vor unii să scoată în evidenţă”, spune Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !