Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern

De Adrian Panduru
5Comentarii
Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern
© Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern (foto: arhiva)
Guvernul României a aprobat miercuri, 30 septembrie, indicatorii tehnico-economici ai viitorului Institut Oncologic de la Timişoara. Acesta urmează să fie realizat pe Calea Torontalului, acolo unde zace clădirea începută a ceea ce în urmă cu câţiva ani se dorea a fi viitorul Spital Municipal Timişoara.


Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare și va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotărârii prin care Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Durata de realizare a institutului este estimată la 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității va fi de 511,628 milioane de lei.

Finanțarea realizării și dotării Institutului Regional de Oncologie Timișoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sănătății, și, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiții publice aprobate potrivit legii.

Studiul de fezabilitate are ca obiect realizarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara prin transformarea și extinderea unei clădiri începută în 1994 cu destinația de spital clinic municipal și nefinalizată. Astfel, sprafața de teren de 5,5 hectare dedicată investiției permite dezvoltarea într-o etapă ulterioară atât pe orizontală, cât și pe vertical, dar şi asigurarea accesului la unitățile clinice din oraș pentru consulturi interdisciplinare şi asigurarea spațiilor medicale și de tratament, conform normativelor europene.

„Realizarea acestui institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de Vest a României. Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare. Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere (3.453 de cazuri nou apărute în 2014, comparativ cu 2.190 în 2008)”, transmite Guvernul României.

Articole pe aceeași temă:

O noua speranta pentru ruina de pe Calea Torontalului. Bojin anunta ca se va transforma in Institut Oncologic

Noi promisiuni pentru Institutul Oncologic din Timisoara: peste 100 de milioane de euro5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor