Vezi unde se naste inteligenta artificiala! In birourile Intel din Openville lucreaza 130 de ingineri, care dezvolta tehnologii avansate

Reactualizat la:
Vezi unde se naste inteligenta artificiala! In birourile Intel din Openville lucreaza 130 de ingineri, care dezvolta tehnologii avansate
© Foto: Vezi unde se naște inteligența artificială!
Cine nu a auzit de Intel? Gigantul american care pare a fi unul dintre motoarele ce pun în mișcare întregul univers, fie și doar dacă ne gândim la computerele pe care le folosim zilnic, având la bază sistemele producătorului mondial de procesoare. Dar câți știu că parte dintre tehnologiile avansate utilizate la nivel global de Intel iau naștere într-un birou din Timișoara? O echipă de ingineri cu „minți ascuțite” din sediul aflat în clădirea de birouri United Business Center 1 (UBC 1) al ansamblului Openville este responsabilă de „funcționarea” multor gadgeturi ale momentului.

Din decembrie 2017, centrul de cercetare și dezvoltare software din Timișoara al companiei Intel ocupă 2.400 mp din imobilul office UBC 1. Centrul de aici este specializat în software pentru aplicaţii de computer vision şi inteligenţă artificială.

„Prima săptămână a fost mai complicată, pentru că tehnologiile folosite în amenajarea clădirii (senzori, sisteme uși, dispozitive de alarmare etc.) s-au dovedit a fi mai inteligente decât noi. Acum, găsim totul a fi foarte firesc, bine organizat și curat. Principalele aspecte care ne lipseau în fosta locație erau laboratoarele cu tehnică și infrastructura nouă de comunicare. Am avut recent vizita multor colegi din Irlanda, SUA, China, Franţa și Polonia, care au rămas foarte plăcut surprinși de aspectul noilor birouri și utilitatea spațiilor de lucru. Nu au trecut neobservate zonele comune, amenajate cu foarte bun gust”, a declarat Valentin Mureșan, Country Manager Intel România.

Birourile Intel, la înălțime

O vizită în birourile Intel din Timișoara îți dezvăluie o echipă de 130 de oameni entuziaști şi creativi. Iar numărul acestora urmează să crească până la 200, în următorii trei ani. Într-un sediu cu dotări la cele mai înalte standarde, cu tehnologii și utilități care le ușurează munca și îi inspiră, inginerii sunt preocupați să realizeze superprocesoare sau să dezvolte programe software care stau la baza telefoanelor inteligente și chiar a dronelor, ochelarilor pentru realitate virtuală sau tot felul de camere performante.

Noile birouri Intel sunt la înălțime, la propriu și la figurat. Desfășurându-și activitatea la etajele 8 și 9 ale clădirii UBC 1 din ansamblul Openville, noii locatari sunt încântați de vederea de ansamblu asupra orașului, care se transformă, uneori, într-un tablou relaxant în pauzele de lucru.

„Amenajarea sediului a presupus implementarea standardelor Intel. Compania are concepte de design și construcție ce respectă cele mai înalte standarde privind condițiile de muncă, ergonomie, adaptabilitate la fluxul de personal sau de echipamente”, a adăugat Valentin Mureșan.

În noul sediu au fost amenajate șase săli de conferință, câte trei pe fiecare nivel, dotate cu sisteme audio și video de ultimă generație, care facilitează comunicarea cu sediile Intel din întreaga lume. De asemenea, există două spații pentru servirea mesei, care oferă o panoramă excelentă asupra Timișoarei, din toate direcţiile.

Cum se îmbină munca la birou cu relaxarea de după program?

Sediul Intel din Openville răspunde așteptărilor privind confortul și dotările necesare în activitatea unei companii lider în domeniul tehnlogiei și creației. Printre avantajele pe care le-au enumerat angajații sunt locația centrală, infrastructura de comunicare performantă, disponibilitatea locurilor de parcare în același loc, proximitatea față de mijloacele de transport în comun și de zona istorică a orașului, precum şi spațiile special amenajate și dușurile destinate celor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

Însă, cel mai important avantaj este faptul că își desfășoară activitatea lângă Iulius Mall Timişoara și că, astfel, pot beneficia de servicii care în alte locații nu le-ar fi fost accesibile: restaurante, shopping, sală de fitness, clinică privată de sănătate etc. În plus, la fel ca toți angajații prezenți în cele două clădiri UBC din Openville, beneficiază de un program de fidelizare, care le oferă reduceri semnificative, de până la 25%, la peste 130 de magazine și furnizori de servicii din mall.

(975674)
Regulament de plasare a anunturilor