Vești noi despre Inelul IV de circulație din Timișoara. Se proiectează porțiunea dintre Calea Lugojului și Buziașului

De Bogdan Marta
18Comentarii
Vești noi despre Inelul IV de circulație din Timișoara. Se proiectează porțiunea dintre Calea Lugojului și Buziașului
© foto: arhiva
Inelul IV de circulație, ultimul, practic, înainte de ieșirea din oraș, este în continuare departe de fi finalizat. Început în timpul administrației Ciuhandu, proiectul a avansat extrem de încet și va fi gata abia în 2030. Totuși, unul dintre cele mai importante tronsoane, cel care va lega Calea Lugojului de Calea Buziașului este în stadiu avansat de proiectare, iar lucrările ar putea să înceapă anul viitor.

O alternativă la mult-așteptata centură a Timișoarei este Inelul IV de circulație. Acesta și-a dovedit deja utilitatea pe strada Grigore Alexandrescu, folosită de tot mai mulți timișoreni. Primarul Nicolae Robu promite noi lucrări în zonă, din 2019.

„Am pus accent pe Inelul IV și am prezentat, pe de o parte, porțiunea dintre Calea Torontalului și Calea Aradului, pe de altă parte porțiunea din Inelul IV până la Calea Lipovei și apoi de la Calea Lipovei până la UMR. Strada Grigore Alexandrescu pentru prima porțiune, că așa o știe toată lumea, și apoi strada Constructorilor, continuată din zona UMT cu străzi mai puțin cunoscute de acolo, până la Calea Lugojului. Asta avem deja, pregătit să atacăm în 2019. O parte este și făcut, de la strada Constructorilor până aproape de UMT este și asfaltat, și făcută rețeaua de utilități”, a spus Robu.

El susține că în stadiu avansat se află și tronsonul dintre Calea Lugojului și Buziașului, unde lucrările ar putea să înceapă tot în 2019.

„Vă prezint acum în premieră și faptul că s-a terminat elaborarea temei de proiectare pentru Inelul IV, porțiunea de la de la Calea Lugojului până la Buziașului. Vorbele pe care le-am mai spus în ultimele luni, că Inelul IV este o prioritate și nu numai pe un tronson al său, ci este o prioritate pe aproape tot parcursul său în jurul orașului, prinde viață. Tema de proiectarea se referă atât la drumul pe care îl vom face de la Calea Lugojului până la Calea Buziașului, cât și la un pod nou, încă un pod despre care tangențial am mai vorbit, dar pe care nu l-am prins pe lista celor 25 de obiective publicată zilele trecute, podul din zona străzii Ștrandului. Am mai spus altădată că nu-l facem pe str. Bobâlna, ci pe strada Ștrandului, pentru că aici sunt mai puține case în vecinătate, e o zonă mai pretabilă la a avea un inel auto prin ea decât ar fi fost str. Bobâlna. Pe strada Bobâlna cetățenii erau puțin îngrijorați că va fi acolo trafic greu, există riscul să se trezească cu fisuri în clădiri și așa mai departe. Deci pe strada Ștrandului vom merge cu Inelul IV, de pe Calea Lugojului, din zona aproximativ de incidență a Canalului Behela actual, înspre Bega, pe strada Ștrandului, și apoi de pe malul stâng va fiun drum care va merge prin spate, până în zona de ieșire din oraș, înspre Buziaș, zona platformei industriale”, a mai spus Robu.

El a ținut să precizeze că aceasta este cauza pentru care timișorenii vor plăti impozite auto mărite semnificativ începând de anul viitor.

„Se elaborează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, se scoate la licitație acest caiet de sarcini, adică un caiet de sarcini pe baza temei de proiectare pe care o am eu în față și iacă încă un mare obiectiv. Ce preferăm noi, oare, timișorenii? Să avem un oraș modern, funcțional, frumos și să plătim pentru asta câțiva lei în plus pe lună sau să stăm să ne lamentăm că nu ne lasă alții să fim ce dorim noi?”, a concluzionat Robu.

Articole pe aceeași temă:

Ultimul inel de circulație al Timișoarei, înainte de centura de ocolire, este în „chinurile facerii”. Lucrările au început în timpul fostei administrații și nu sunt gata nici acum, iar primăria s-a lovit recent de o problemă: drumul prevăzut în proiect ar fi trecut printr-o pădure, așa că se va cons...
Promisiuni peste promisiuni, hârtii peste hârtii! Șoseaua care leagă Torontalului de Aradului așteaptă de multă vreme modernizarea, iar reprezentanții primăriei fac pași mici spre șantierul promis în urmă cu mai bine de patru ani. Între timp, șoferii pierd timp prețios în trafic, iar pietonii merg p...18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor