Vara e vremea reparatiilor! Scolile din Timisoara, in santier pentru noul an scolar

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Vara e vremea reparatiilor! Scolile din Timisoara, in santier pentru noul an scolar
© Tion: Vara e vremea reparatiilor! Scolile din Timisoara, in santier pentru noul an scolar
Câtă vreme elevii din Timișoara se distrează în vacanță, reprezentanții municipalității susțin că se fac lucrări de reparații la mai multe școli din oraș, pentru ca cei mai mici dintre timișoreni să aibă la dispoziție spații decente în care să învețe. Vedeți unde ar trebui să fie gata lucrările până la începutul noului an școlar!

Peste 50 de directori de instituții de învățământ din Timișoara au considerat că este nevoie de intervenții de urgență în mai multe grădinițe, școli gimnaziale, colegii ori licee sau chiar spitale pentru defecțiunile apărute, mai ales la instalațiile de apă, încălzire și canalizare.

În această vară s-a lucrat și se lucrează, conform celor din primărie, la șapte clădiri în care funcționează unități de învățământ din oraș. Este vorba despre lucrări de reparații pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții cât mai bune.

Potrivit celor de la Serviciul Școli-Spitale din instituția de pe C.D. Loga, la Liceul „Grigore Moisil” au fost pregătite lucrări de înlocuire a gardului înlocuitor, precum și reparații și igienizări interioare. La Grădinița „Lenau” a fost programată înlocuirea parchetului și igienizarea, iar la Grădinița PP23 a fost nevoie de reparații capitale la acoperiș, punându-se hidroizolație pe 1.300 de metri pătrați.

La Școala Gen. 26 au continuat reparațiile capitale cu restul etajelor, după ce anul trecut s-au făcut amenajări la etajul al treilea. Între timp a fost nevoie și de igienizări interioare, reparații la băi, înlocuirea parchetului și a ușilor.

Fostul Liceu CFR, Colegiul „Dimitrie Leonida”, a intrat într-un șantier serios, pentru mutarea Liceului „Ungureanu”. Este vorba despre amenajarea internatului, reparații la acoperișul tip terasă, reparații și igienizări interioare, schimbarea parchetului, a ușilor, reparații prin băi, amenajarea corpului de clădire-școală, amenajarea atelierelor.

La Colegiul „Ion Mincu”, unde au fost mutați elevii care au învățat până acum pe strada Intrarea Doinei, era nevoie de reparații și igienizări interioare, schimbarea ușilor și a parchetului, dar și de recompartimentări ale spațiilor. Lucrări asemănătoare au fost programate și la Liceul „E. Ungureanu”.

Toate acestea, doar pentru pregătirea de noul an școlar. Pe de altă parte, în ceea ce privește instituțiile de învățământ din Timișoara, reprezentanții primăriei spun că au în lucru diverse lucrări de investiții. Multe dintre ele sunt însă încă la stadiul de documentație.

Vorbim despre reabilitarea fațadei și învelitorii Colegiului „I.C. Brătianu” din Piața Huniade nr. 2, pentru care a fost deja elaborată documentație, iar reprezentanții PMT se pregătesc să o înainteze Comisiei Tehnice și Economice.

Pentru noul corp al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, pentru Școala Gimnazială „Nikolaus Lenau” de pe str. Popa Șapcă nr. 5 a fost obținută deja autorizație de construire, a fost refăcută documentația economică și este în curs de elaborare documentația pentru achiziția lucrărilor, spun cei din primărie.

Și pentru reabilitarea corpului clădire școală D+P+2E (înlocuire acoperiș) – Liceul de Artă a fost elaborată documentația și este în curs de pregătire pentru a o înainta spre Comisia Tehnică Economică.

Specialiștii din primărie au de gând să reabiliteze și internatul Liceului „Henri Coandă” de pe str. Brediceanu nr. 35-39, pentru care ar fi trebuit să înceapă deja proiectarea.

Și la Școala Gimnazială nr. 19 de pe Bd. Cetății nr. 24 ar trebui reabilitat acoperișul de tip șarpantă, de la corpul C2, pentru care a fost obținută deja autorizația de construire și este în curs de elaborare documentația pentru achiziția lucrărilor.

Alte trei școli generale și două grădinițe ar trebui să intre în șantier pentru reabilitarea termică, dar nu se știe cu exactitate când. Cei din primărie au pregătit vara aceasta documentația pentru achiziția lucrărilor, având deja autorizațiile de construire pentru reabilitarea termică prin montare termosistem pe fațadele grădinițelor PP11 de pe str. Versului nr. 2, PP27 de pe str. Brândușei nr. 15 și a școlilor generale nr. 25 de pe str. Cosminului 42, nr. 24 de pe str. Brândușei nr. 7 și nr. 2 de pe str. Mureș 8.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor