Vanzarea sediului PSD Timis este blocata, se asteapta inca noua evaluare a cladirii

De A.S.
5Comentarii
Vanzarea sediului PSD Timis este blocata, se asteapta inca noua evaluare a cladirii
Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că încă nu ştiu la cât a fost evaluat, a doua oară, imobilul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu închiriat la PSD Timiş şi pe care social-democraţii au vrut iniţial să îl cumpere la preţul de aproximativ 100.000 de euro. Se aşteaptă încă cea de-a doua evaluare, întocmită de aceeaşi firmă şi solicitată după scandalul iscat pe această temă în luna septembrie.

Întrebat dacă mai există şanse ca imobilul de pe Splaiul Tudor Vladmirescu nr. 26 să fie vândut organizaţiei judeţene Timiş a PSD anul acesta, primarul Nicolae Robu a afirmat că nu poate da un răspuns, pentru că nu a primit încă noua evaluare cu privire la clădire, deşi raportul ar fi trebuit să ajungă la primărie.

„Nu ştiu… Va trebui să solicit raportul nou de evaluare, pentru că mi s-a promis că îl voi primi până alaltăieri. Nu l-am primit…”, a afirmat, miercuri, Robu.

Ceea ce se ştie este că raportul de evaluare va fi realizat de aceeaşi firmă care l-a întocmit şi pe primul, conform căruia clădirea ar fi trebuit să fie vândută de municipalitate cu circa 100.000 de euro.

Robu susţine că acea primă evaluare a fost făcută doar în baza unei solicitări verbale şi că nu s-au dat „specificaţii clare”.
„Prima dată, mie aşa mi s-a explicat, că s-a cerut să se facă evaluarea doar verbal, fără a se da specificaţii clare ce să se evalueze. Şi atunci, nu s-a evaluat clădirea în completitudinea ei, aşa cum este în momentul de faţă, iar eu, ca să nu existe niciun fel de ambiguităţi, am solicitat în scris ce trebuie să se evalueze şi aştept rezultatul. Eu n-am fost implicat de niciun fel în prima evaluare, dar de îndată ce a apărut atunci acea situaţie, cu respingerea sau neaprobarea proiectului de hotărâre de consiliu, m-am interesat să văd cum stau lucrurile, n-am găsit niciun document, într-adevăr, prin care să se fi făcut comanda de evaluare cu specificaţii clare, am chemat reprezentanţii firmei respective şi le-am spus că pentru mine e mai puţin important ce s-a întâmplat, mă interesează să facă o evaluare corectă, completă, pe bază de specificaţii scrise pe care le-am înmânat, evident, prin adresă înregistrată oficial”, a mai declarat edilul-şef. Iar Robu afirma, lunile trecute, că prima evaluare a fost făcută la solicitarea viceprimarului PSD Traian Stoia. Vicele spune acum că nu se mai ocupă de aceste treburi.

Planurile social-democraţilor de a-şi cumpăra de la primărie sediul pe care îl au închiriat pe Splaiul Tudor Vladimirescu, o clădire de aproape 1.400 de metri pătraţi, au fost date peste cap, în luna septembrie, de un consilier local al PP-DD, Petrică Folică. De votul acestui ales ar mai fi fost nevoie pentru ca vânzarea să fie aprobată, la un preţ de circa 100.000 de euro, în Consiliul Local Timişoara. Folică a motivat că a votat împotrivă pentru că nimeni nu l-a convins că acesta ar fi preţul real al imobilului.

Atât reprezentanţii ADP susţin că au făcut investiţii acolo, pentru că edificiul din zona Iosefin a fost în patrimoniul societăţii, cât şi reprezentanţii PSD Timiş, după ce s-au mutat acolo în chirie.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor